Početna - IZDVOJENO - Riječki privatni smještaj noćenjima pretekao hotele
rijeka
Grad Rijeka

Riječki privatni smještaj noćenjima pretekao hotele

Rijeka u prvih osam mjeseci ove godine bilježi rekordne turističke rezultate. Grad je posjetilo oko 85 tisuća turista, što je 12 posto više nego lani, a ti su gosti ostvarili 21 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Do ostvarenih rekordnih turističkih rezultata u Rijeci u prvih osam ovogodišnjih mjeseci dovela je sinergija Turističke zajednice, Grada Rijeke, turističkih djelatnika, ugostitelja, privatnih iznajmljivača i poduzetnika, rekao je na konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Rijeka je već niz godina član Europskoga udruženja turističkih gradova i u posljednjih pet godina ima najveću stopu rasta turističkog prometa od 19,8 posto. Time smo na prvome mjestu po rastu među 120 gradova toga udruženja, ističe direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Uz oko 85 tisuća turista u prvih osam mjeseci ove godine, u Rijeci su bili i brojni izletnici. Naš grad postao je nezaobilazno odredište za turiste koji borave od Crikvenice, preko Krka do Opatije. “Oko sto tisuća turista posjetilo je Rijeku na jedan dan”, rekao je Škarpa.

Ovu turističku sezonu posebnom čini velik rast broja gostiju u privatnome smještaju, koji prvi put tijekom srpnja i kolovoza bilježi više noćenja od hotela.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...