Početna - IZDVOJENO - Riječki studenti predstavljaju se na Korzu
student-day-festival

Riječki studenti predstavljaju se na Korzu

Na vrhuncu je sedmi riječki Student Day Festival – najveće studentsko događanje u Hrvatskoj. Dok čekaju velike koncerte večeras i sutra navečer u ExPortu na Delti, studenti Sveučilišta u Rijeci duž Korza predstavljaju svoje udruge i aktivnosti te se natječu u nizu sportova.

Sve je počelo u svibnju 2010. kao Studentski dan. I zaista je to bio samo jedan dan, potpuno posvećen studentima, bez nastave. Prvi put studenti su u zaista velikom broju izišli na Korzo. Gradom je vladala posebno živa, mladenačka energija. Prvi Studentski dan završio je koncertom na Gatu Karoline Riječke. Godinu kasnije događanje je imalo isti naziv, ali program je već proširen na dva dana, a 2012. održan je prvi Student Day Festival.

I tako do danas – i dosad najvećeg festivala posvećenog studentima i mladima. Uoči središnjih događanja SDF-a riječki studenti zagrijavali su se kulturnim aktivnostima na Culture Weeku. Sada je vrijeme za predstavljanje udruga i svega čime se studenti bave, ali i pokazivanje spretnosti u nekoliko sportova prije nastupa na Europskim sveučilišnim igrama kojima su Rijeka i Zagreb domaćini u srpnju.

U ExPortu na Delti, na otvorenoj pozornici večeras nastupaju, redom: The Black RoomGrettaKrešo i Kisele kišeMandriliElementalUrban & 4Postolar Tripper i berlinski DJ i producent Alle Farben. U zatvorenom prostoru studente će zabavljati Artcore State of MindHigh5Filip Motovunski i Balkan kolektiv feat OKOR & V:MC.

Sutra, među ostalima, na istome mjestu TBF, Zabranjeno pušenjeGoran Bare i MajkeMoskvaJonathan, DJ i producent iz Španjolske Pig&Dan te brojni drugi. Detalje o programu ovogodišnjega, sedmog Student Day Festivala možete pronaći na njihovoj internetskoj stranici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...