Početna - IZDVOJENO - Riječki sud potjerao beskućnicu iz grada na pola godine

Riječki sud potjerao beskućnicu iz grada na pola godine

Nezaposlena Osječanka Marela M., bez krova nad glavom i bez ikakvih primanja, protjerana je na šest mjeseci iz Rijeke jer je kao beskućnica spavala na cesti, prehranjivala se kopajući po kontejerima…

Tu mjeru je, naime, izrekao riječki Prekršajni sud s obzirom da je nesretna Marela M. zatečena u kršenju zakona, odnosno odala se skitnji.

Nju su policajci zatekli 6. studenoga prošle godine u 21.40 sati u Mihanovićevoj ulici u Rijeci dok je spavala na starom madracu prekrivena s više deka koje je dovukla na terasu napuštenog bivšeg restorana ‘Šegota’.

Policajci su u razgovoru s njom doznali da unazad dva tjedna joj je utočište pod vedrim nebom sporna terasa koju nitko ne koristi. Ujedno su doznali i da nema mogućnosti da si unajmi neki stan jer je bez primanja i zaposlenja, dok se za hranu snalazi obilazeći kontejnere za otpad, a pritom uspije skupiti i nešto plastične ambalaže koju unovči i kupi si obrok.

Međutim, za insituticije ona je prekršila članak 11. stavak Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te joj je u konačnici, umjesto novčane kazne koju beskućnica ne bi mogla platiti, sud izrekao zaštitnu mjeru udaljenja s područja grada Rijeke narednih pola godine. Sreća u nesreći je da je oslobođena plaćanja sudskih troškova, javlja Jutarnji list.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Rijeku stiže kruzer “Queen Victoria” s 2.000 gostiju

Prošlo je više od stotinu godina od kada je na direktnoj liniji iz Rijeke za New York plovio parobrod “Carpathia”, ...