Početna - IZDVOJENO - Riječki urbani vrt
rijeka
Grad Rijeka

Riječki urbani vrt

U dvije godine zapušteno gradsko zemljište  na kraju riječke ulice Zeleni put, postalo je plodna njiva na kojoj uspijevaju jagode, limuni, rajčice, feferoni, blitva, krumpir, mrkva…

Pred dvije godine projekt urbanog vrta pokrenuo je Grad Rijeka na inicijativu Udruge Zona 00. Kada je udruga prestala postojati, obaveze je preuzela Šarolija, udruga za promicanje kvalitete obiteljskog života koja organizacijom različitih aktivnosti potiče izražavanje kreativne slobode u međusobnoj interakciji roditelja i djece.

Okupljaju se tu i mladi vrtlari u dječjem multifunkcionalnom vrtiću Dolčić, osmišljenom prema permakulturnim načelima. Dolčić je poligon za praktične aktivnosti vezane uz vrtlarenje, ekologiju, održivo življenje i zdravu prehranu. Idealan je to način da djeca nauče kako uopće nastaje voće i povrće te da se uključe u proces stvaranja od samog početka, da osjete zadovoljstvo nakon truda i rada na zemlji koje priroda zna nagraditi ukusnim plodovima.

Svi korisnici gredica riječkog urbanog vrta slažu se u jednom – vrtlarenje je idealna relaksacija za um i vježba za tijelo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...