Početna - IZDVOJENO - Riječko Narodno učilište pokreće hotelsko-ugostiteljsku akademiju
kuhar

Riječko Narodno učilište pokreće hotelsko-ugostiteljsku akademiju

Narodno će učilište iduće godine stvoriti novi brand, a riječ je o pokretanju hotelsko-ugostiteljske akademije pod nazivom Hariana. Akademija će djelovati u okviru Narodnog učilišta, a objedinjavat će cijeli niz programa iz područja ugostiteljstva i turizma koji se u toj ustanovi provode – najavila je na jučerašnjoj promociji druge generacije nacionalnih kuhara ravnateljica Narodnog učilišta Heni Strčić.

Dodajući kako se radi o ustanovi koja ima 70 godina dugu tradiciju u obrazovanju te je okupila tim stručnjaka iz područja ugostiteljstva i turizma, Strčić je istaknula da je ove godine šestomjesečni program izobrazbe za nacionalnog kuhara završilo devet kandidata. Program je baziran na praktičnom radu i vježbama koje su se održavala u suvremeno opremljenom kabinetu Narodnog učilišta te u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji uz vodstvo priznatog master chefa Sašu Bešlića, a namijenjen je kuharima koji žele usavršiti svoja znanja i vještine koje su stekli u srednjoškolskom obrazovanju i žele naučiti i ovladati novim receptima, jelima i tehnikama suvremenog kuharstva i prezentacijama u elitnim hotelima i restoranima, piše Novi list.

– Polaznici su stekli znanja i vještine vezane uz menadžment kuhinje, upravljanje resursima i komunikaciju s gostom.
Atraktivnost programa je i u modernim trendovima u gastronomiji od molekularne kuhinje, carvinga, pripreme jela za buffet stolove, fusio a la cart slana i slatka jela, Sous-vide obrade namirnica, ali i u tradicionalnim receptima hrvatskih nacionalnih jela po kojima je naša gastronomija poznata. Jedan od polaznika ove genaracije je i nagrađivani kulinarski majstor Kristian Kozmić, šef kuhinje u hotelu Vila Schubert u Iki kojeg su dugogodišnje iskustvo i novostečena znanja na usavršavanju nadahnula na pisanje primorske kuharice »Primorski pijat«, kazala je Strčić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...