Početna - IZDVOJENO - Riječkoj “Životinjskoj farmi” nagrada za režiju na Danima satire
životinjska farma
web

Riječkoj “Životinjskoj farmi” nagrada za režiju na Danima satire

Svečanom dodjelom nagrada završili su 39. Dani satire Fadila Hadžića u Zagrebu. Veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini dobio je autorski projekt Bobe Jelčića “Ko rukom odneseno” u izvedbi Teatra &TD iz Zagreba, a Andras Urban nagrađen je za najbolju režiju za predstavu “Životinjska farma” HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Prema odluci stručnoga ocjenjivačkog suda koji su činili dramaturg i kazališni kritičar Hrvoje Ivanković, dramska umjetnica Jelena Miholjević te novinarka i kazališna kritičarka Večernjeg lista Bojana Radović, nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Andrasu Urbanu za predstavu Životinjska farma Georgea Orwella u izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka.

Od ukupno pet ravnopravnih glumačkih nagrada, dvije su dobili riječki glumci: Jerko Marčić i Tanja Smoje, također za uloge u Životinjskoj farmi. Preostale glumačke nagrade pripale su Svetozaru Cvetkoviću, Gojmiru Lešnjaku Gojcu i Heleni Peršuh.

Na 39. Danima satire Fadila Hadžića posebno je priznanje dobio riječki redatelj i koreograf Staša Zurovac za koreografiju i scenski pokret u predstave Razbijeni vrč Heinricha von Kleista u režiji Igora Vuka Torbicei izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Priznanje za kolektivni glumački i autorski doprinos dobio je ansambl predstave Jazavac u Kerempuhu, autorskog projekta Olivera Frljića.

Dodijeljen je i niz drugih nagrada i priznanja. Dani satire Fadila Hadžića okupili su od 5. do 20. lipnja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske kazališne produkcije i regije. Izvedeno je 12 predstava kazališnih ansambala iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...