Početna - IZDVOJENO - Rijeka Advent- što nam nudi?
bozicni vlakic rijeka

Rijeka Advent- što nam nudi?

Uz klizališta, za najmlađe će sigurno najzanimljiviji biti Vlakić Djeda Mraza koji će širiti veselje i prevoziti ih duž središta grada, uz nizove adventskih štandova koji će nuditi sve potrebno za pravu blagdansku atmosferu. Nedavno ušminkani Trg Ivana Koblera postat će još ljepši, jer od ove godine dobiva samo svoj božićni sajam „Advent na Kobleru“, posvećen rukotvorinama i prigodnim proizvodima riječkih kreativaca.

Blagdani su uvijek ugodniji uz poneki dobar zalogaj, a za to će biti mnoštvo prigoda, uz Gastro kutak na Trgu 128. brigade HV, veliku Gastro feštu, podjelu pečenih ribica na Korzu i posljednje ovogodišnje izdanje Ri gastra, prigodno posvećeno bakalaru i čokoladi.

Pozornica na Korzu svakodnevno će ugošćavati niz velikih i malih izvođača, zborova, dječjih vrtića, plesnih skupina… HNK Ivana pl. Zajca, Gradsko kazalište lutaka i Ri Teatar izaći će iz svojih matičnih kuća na Korzo, pjevat će se, plesati i izvoditi predstave, a popularni Zajc za kraj mjeseca čuva jedan od najljepših baleta – „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog te svoje poznate Novogodišnje koncerte.

Rijeka Advent ove godine donosi i jedan novi i sasvim poseban program – Trg Ivana Koblera od 1. prosinca 2015. do 3. siječnja 2016. godine uz „Advent na Kobleru“ postaje nova atraktivna stanica za sve posjetitelje blagdanskih programa u našem gradu. Svečano božićno-novogodišnje izdanje ovog popularnog riječkog trga ugostit će razne kreativce koji će na štandovima nuditi svoje rukotvorine i prigodne proizvode za sve koji su u potrazi za poklonima. Uz izbor šarenih sitnica, Kobler će imati i ugostiteljsku ponudu, bogati prigodni popratni program, a stara će fontana dobiti svečano blagdansko ruho uz svoj vlastiti adventski vijenac.

Veliki broj Riječana i gostiju Novu godinu vole dočekati baš na Korzu, a u 2016. će nas uvesti jake domaće snage – Moskva, Grad, Neno Belan & Fiumensi te Hladno pivo. Sva događanja nagurana u ovaj prosinac i dio sljedećeg mjeseca nemoguće je ukratko nabrojati; najbolje je toplo se obući, spustiti se na Korzo i postati dio čarolije Rijeka Adventa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...