Početna - IZDVOJENO - Rijeka city card i kao iskaznica Gradske knjižnice Rijeka
knjiga
foto: freepix

Rijeka city card i kao iskaznica Gradske knjižnice Rijeka

Predstavljena je nova funkcija Gradske kartice – Rijeka city card, koja se može koristiti i kao iskaznica Gradske knjižnice Rijeka.

Uz gradonačelnika Vojka Obersnela, koji je ovom prilikom svojom Gradskom karticom posudio dvije knjige, događaju su prisustvovali zamjenik Marko Filipović, pročelnici Zavoda za informatičku djelatnost i Odjela za kulturu Grada Rijeke  Željko Jurić i Ivan Šarar te ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković.

Govoreći o projektu riječke Gradske kartice gradonačelnik je kazao kako je  do sada izrađeno više od 60.000 beskontaktnih kartica koje omogućavaju korištenje gradskih usluga, a razlikuju se po platnoj funkcionalnosti, pa postoji četiri vrste kartica.

– Cilj nam je ovaj projekt dalje razvijati i omogućiti građanima da na jednoj kartici, prema vlastitom izboru, koriste više funkcionalnosti, odnosno da karticu koja se sad koristi kao „pokazna“ u javnom gradskom prijevozu, za plaćanje usluge na gradskim parkiralištima ili kupnju u pojedinim trgovinama, a od danas i kao iskaznica Gradske knjižnice, koriste za još niz usluga gradskih komunalnih društava i ustanova – kazao je Obersnel. Posebno je istaknuo da je Rijeka city card jedinstven projekt u Hrvatskoj, a i šire u ovom dijelu Europe,  jer u drugim sredinama ne postoji kartica s toliko funkcionalnosti poput riječke kartice. Gradonačelnik je pozvao članove Gradske knjižnice, a njih je u Rijeci 20.000, koji koriste Gradsku karticu kao mjesečnu kartu za javni gradski prijevoz,  da, ako to žele, karticu koriste i kao iskaznicu knjižnice umjesto klasične iskaznice.

Rijeka city card se može izraditi na Centralnom prodajnom mjestu na Jelačićevom trgu, a korisnik u Gradsku knjižnicu, na centralnim lokacijama i u ograncima, može doći s izrađenom karticom i na nju upisati člansko pravo. Korištenje Gradske kartice kao članske iskaznice Knjižnice, nije obavezno i članovi  mogu i dalje koristiti klasičnu iskaznicu.

Projekt Gradske kartice, koji obuhvaća ustanove i društva u vlasništvu i suvlasništvu Grada Rijeke, implementiran je najprije u KD Autotrolej te su sve stare mjesečne, višemjesečne i godišnje pokazne karte zamijenjene novom Gradskom karticom. Gradska RCC kartica uvedena je i na parkirališta kojima upravlja Rijeka plus pa se usluga parkiranja može platiti gradskom karticom na otvorenim parkiralištima, u Ulici Ivana Zajca, na Rivi Boduli, na lokacijama HŽ Žabica i HŽ Brajdica  te na naplatnim kućicama zatvorenih parkirališta i garaža Rijeka plusa. Priprema se i uvođenje plaćanja satnog parkiranja RCC karticom na ulaznim i izlaznim terminalima zatvorenih parkirališta, čime će ujedno biti omogućeno upisivanje mjesečne parkirne karte na Gradsku karticu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kreće uređenje krova i fasade školske sportske dvorane u Klani

Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili su OŠ Klana gdje je u pripremi investicija uređenja ...