Početna - IZDVOJENO - Rijeka domaćin Međunarodnih polufinala šeste sezone Jadranskih igara
jadranske igre
web

Rijeka domaćin Međunarodnih polufinala šeste sezone Jadranskih igara

Nakon gotovo tri mjeseca turneje po Hrvatskoj i zemljama diljem regije, šesta sezona Jadranskih igara došla je do svoje druge faze – do već sada tradicionalnog međunarodnog dijela. Prvi dio međunarodne faze natjecanja su dva Međunarodna polufinala, koja će se 4. i 6. rujna održati u Rijeci na bazenima Kantrida, a na kojima će nastupiti ukupno 12 ekipa iz osam zemalja.

Nikada jača konkurencija međunarodnog dijela natjecanja sportsko-zabavne manifestacije poznatije pod nazivom Jadranske igre ovog rujna dolazi u Rijeku, gdje će se u organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice Grada Rijeke i agencije Adria events održati dvije polufinalne večeri na kojima ćemo saznati kojih šest ekipa putuje put Biograda na Moru u veliko Međunarodno finale. Gotovo svi predstavnici već su poznati te su podijeljeni u dvije skupine po šest ekipa.

U petak 4. rujna snage će odmjeriti skupina A u kojoj nastupaju Mađarska, Neum (Bosna i Hercegovina), Pag (Hrvatska), Trst (Italija), Skopje (Makedonija) i drugoplasirana ekipa slovenskog finala dok je skupina B na rasporedu dva dana kasnije, u nedjelju 6. rujna. U skupini B nastupit će ekipe Herceg Novi (Crna Gora), Srbija, Solin (Hrvatska), Moconesi (Italija), Igalo (Crna Gora) i pobjednici slovenskog finala ovogodišnjih Jadranskih igara.

“Jako smo zadovoljni zbog suradnje s Rijekom i činjenice da naš projekt koji se proširio na cijelu regiju dolazi u grad u kojem se zapravo i rodila čitava ideja o Jadranskim igrama. Bazeni Kantrida odlična su lokacija održavanja te vjerujemo da će privući velik broj posjetitelja i navijača naših ekipa. Što se samog natjecanja tiče, sve ekipe koje će nastupiti u Rijeci spremne su i utrenirane, tako da je pred nama zaista vrhunsko nadmetanje.” – Miroslav Krzyk, autor projekta.

Ulaz na bazen obje večeri biti će slobodan, a polufinala započinju u 20:00 sati. Dvije vrhunske večeri sporta i zabave koje su pred nama sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, stoga ne razmišljajte previše nego dođite na bazen Kantrida i podržite naše ekipe u njihovoj borbi za finale finala koje s nestrpljenjem iščekujemo cijelu sezonu!

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...