Početna - IZDVOJENO - Rijeka dovodi Eduarda da Silvu?

Rijeka dovodi Eduarda da Silvu?

Eduardo da Silva u »Rijeci«! Vijest zvuči senzacionalno. Navodno su uspostavljeni kontakti između čelnika riječkoga nogometnoga prvoligaša i zastupnika slavnog brazilskog napadača s hrvatskom putovnicom, koji je postao slobodan igrač nakon okončanja ugovora s brazilskim prvoligašem »Atleticom Paranaenseom«. Da stvar bude bolja, Eduardo za sada ne odbacuje mogućnost senzacionalnoga transfera.

Uostalom, itekako je dostupan za eventualne pregovore s obzirom na činjenicu da božićno-novogodišnje blagdane provodi u Zagrebu.

– Ove godine smo odlučili promijeniti praksu i u ovo doba godine biti u Hrvatskoj, a ne u Brazilu – kaže Dudu, koji ovako objašnjava nogometnu vijest dana u Rijeci:

– Ajmo reći da sam bio na večeri u jednom nogometnom društvu i da smo se dotakli te teme. Ja sam se u svakom slučaju poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu naputovao i namijenjao sredina. Vratio sam se u Brazil, onda opet vratio u »Šahtar« pa opet otišao u Brazil… Gotovo je s tim, želim biti bliže Hrvatskoj i Zagrebu.

Iako je posljednju urtakmicu natjecateljskoga karaktera u dresu »Atletica Paranensea« odigrao još 24. srpnja, Eduardo ne misli na oproštaj od aktivnog igranja. Dapače.

– Nikad nisam bio mršaviji, fizički se osjećam odlično. Uvjeren sam da još dvije ili tri godine mogu igrati na vrhunskoj razini, a nisam zaboravio davati golove. Ako stigne neka dobra ponuda… Što ako ta ponuda bude iz »Rijeke«? Moguće, zašto ne?

»Rijeka« je organiziran klub, kao i »Osijek«. Ako mi netko predstavi nekakav dobar projekt, spreman sam razgovarati. Javili su se i neki klubovi iz Austrije… Vidjet ću.

U svakom slučaju, neozbiljno bi od mene bilo govoriti nešto više dok me konkretno ne kontaktiraju čelnici nekog kluba – zaključio je Eduardo, koji je očito otvoren za pregovore. Na potezu su, dakle, Damir Mišković, Srećko Juričić i Ivan Mance…

O Eduardovim golgeterskim dostignućima sve se zna, jedan od najboljih hrvatskih napadača svih vremena dokazao se na velikoj sceni i tko zna gdje bi završila njegova zvjezdana karijera da nije bilo jednog divljačkog nasrtaja Martina Taylora.

Unatoč tome, njegove su brojke impresivne: 156 golova za reprezentaciju i klubove (Šahtar, Arsenal, Dinamo, Flamengo, Atletico Paranaense) u 387 nastupa. Iako će 25. veljače napuniti 35, očito u njemu još uvijek ima golgeterskih izazova. s druge strane, odlaskom Marija Gavranovića u napadu »bijelih« ostalo je upražnjeno jedno mjesto.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...