Početna - KULTURA - Rijeka EPK – poziv na sudjelovanje na ceremoniji otvorenja

Rijeka EPK – poziv na sudjelovanje na ceremoniji otvorenja

1.veljače 2020. Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture 2020.

24 sata slavlja s više od 70 događanja na 30 lokacija i tisuću izvođača obilježit će prvi dan velike godine kulture u Rijeci!

U središnjem programu otvorenja “Opera Industriale” od 19,00 sati u Riječkoj luci uz zvuk, glazbu, buku i efekte koji nastaju kombinacijom svjetlosti i tame, Rijeka će, pred očima Europe, odati poštovanje svojim radnicima, umjetničkoj avangardi i tradiciji kraja koji je okružuje!

Uz središnji program otvorenja, Rijeka nudi cjelodnevna događanja, uz nastupe pregršt DJ-eva među kojima se izdvaja Nicky Siano, prvi resident kluba Studio 54, rock koncerte Jonathana, Parafa, Fita i mnogih drugih… pop-up događanja na ulicama grada poput šišanja na otvorenom, pjevanja na ribarnici… dječje nastupe s pjesmama i plesom, humoristične anti-turističke ture autobusom, modnu reviju, nastupe riječkih pisaca i spisateljica, plesne večeri za umirovljenike, okupljanje rock bendova iz 60-ih, 70-ih i 80-ih… na različitim mjestima u gradu nastupaju Marko Tolja, Marinada, Izet Borgie, Šajeta, Dule Bonaca…

Grad Opatija, kao grad partner projekta EPK 2020, poziva sve svoje građane da sudjeluju na sutrašnjim raznolikim programima u Rijeci.

Obzirom na velik broj ljudi koji se očekuju u Rijeci pozivamo Vas da za koristite javni prijevoz koji će sutra biti besplatan.

U slučaju kiše, program će se održati, a publici se preporučuje da umjesto kišobrana koriste kabanice. U razdoblju od 14.00 do 04.00 sata, na području užeg centra grada za sva vozila bit će zabranjen promet, osim za vozila interventnih službi. Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjerit će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama Fiorella la Guardije, Pomerio i Žrtava fašizma. Za promet će se zatvoriti ulice: Riva, Riva Boduli, Demetrova, Wenzelova, Ivana Zajca, Ribarska ulica, Ulica Fiumara, Scarpina ulica, Adamićeva ulica do Trpimirove ulice, Zadarska ulica, a promet za vozila će biti zatvoren i u ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U MOSKOVSKOM ZOOLOŠKOM VRTU UGINUO ALIGATOR KOJI JE PREŽIVIO BOMBARDIRANJE BERLINA TIJEKOM DRUGOG SVJETSKOG RATA

Aligator imena Saturn uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu u dobi od 84 godine… Jedan od najstarijih aligatora na svijetu ...