Početna - IZDVOJENO - Rijeka – Gorica 1:0
HNK Rijeka
arhiva

Rijeka – Gorica 1:0

Unatoč dobroj igri i nizu prilika Rijeka je obranu Gorice slomila tek u 55. minuti. Bertoša je ubacio s lijeve strane,  Gavranović glavom spustio loptu za Balaja  koji je poentirao – 1:0.

Rijeka je dobro otvorila utakmicu. Mario Gavranović u trećoj minuti odličnim solo prodorom izmamio je pljesak s tribina. Ipak, u nastavku akcije slovenska obrana blokirala je udarac Tomasova.

Rijeka je nastavila pritisak, uslijedili su udarci Tomasova (11′) i Kajevića (12′), a novi pljesak Gavranović je izmamio u 14. minuti nakon ubačaja Ristovskog. Ipak, i taj pokušaj obranio je vratar Sorčan.

Tri minute kasnije Tomasov je pronašao Ristovskog na rubu kaznenog prostora, a njegov udarac lijevom nogom otišao je pored vratnice. Uslijedio je i prodor Kajevića i lijep ubačaj, Tomasov je smirio loptu, ali novi pokušaj riječkog napadača ponovo je blokirala obrana Gorice.

U 29. minuti Matjaž Kek poslao je na zagrijavanje igrače s klupe, a publika je toplim pljeskom pozdravila povratnika Josipa Brezovca.

Nakon kratkog zatišja, barem kada su prilike u pitanju, Rijeka je sjevnula u završnici prvog dijela. Prvo je Močinićev udarac s 25 metara efektno obranio vratar Gorice. U idućoj akciji Ristovski je oduzeo loptu, povukao do kaznenog prostora, a njegov udarac otišao je pored vratnice.

Rijeka je prvu priliku u nastavku imala u 51. minuti. Gavranović je lijepo proigrao Balaja koji je ostao sam na 15-ak metara s lijeve strane, ali vratar Sorčan lako je ukrotio udarac.

Unatoč nizu izmjena Rijeka je nastavila napadati. U 64. minuti Gerald je pokušao s dvadesetak metara, a Brezovec je pet minuta kasnije lijepim poluvolejom zamalo povećao prednost. Novi lijep ubačaj Bertoše doveo je do nove prilike, ali udarac Bajića glavom išao je ravno u vratara.

U 86. minuti Brezovec je gurnuo  loptu za Bajića koji je pronašao Roshija pred golom, ali napadač Rijeke nije dobro zahvatio loptu i propala je velika prilika. U posljednjim trenucima utakmice Ikić je nakon kornera pucao glavom, ali lopta je završila na gredi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...