Početna - IZDVOJENO - Rijeka – Hajduk 2:1
RijekaHajduk
foto: HNK Rijeka

Rijeka – Hajduk 2:1

Ključan trenutak dogodio se u 75. minuti. Nakon ubačaja Ristovskog najspretniji je bio Elez i svojim drugim pogotkom donio potpuni preokret u Jadranskom derbiju – 2:1. Rijeka je tako zaključila preokret u deset minuta.

Naime, Hajduk je poveo u 60. minuti. Nakon jednog dugog ispucavanja obrana Rijeke je zaspala, Futacs je ostao sam pred Prskalom i poentirao za vodstvo gostiju – 0:1.

Rijeka nije klonula duhom, šest minuta kasnije stiglo je izjednačenje. Nakon brzo izvedenog kornera, Mišić je ubacio, a obrana Hajduka kratko odbila. Lopta je došla do Eleza koji je potegnuo, Šimić skrenuo udarac i zatresla se mreža Hajduka – 1:1.

Rijeka je bolje krenula u utakmicu i prvih dvadesetak minuta preselila se pred kazneni prostor Hajduka. Rijeka je mogla povesti već u petoj minuti, Gavranović je pobjegao pratnji i proigrao Vešovića koji je na nekoliko metara ostao sam pred golom Hajduka, ali Kalinić je izašao kao pobjednik iz dvoboja.

Uslijedio je udarac Gavranovića (5′), a onda je Hajduk kratko se uspio osloboditi. Treba izdvojiti bijeg Futacsa po lijevoj strani kada je propustio ubaciti loptu, te udarac Jeffersona u 18. minuti što je prošao uz vratnicu.

Rijekine prilike bile su puno konkretnije, u 23. minuti Andrijašević se našao u odličnoj poziciji na rubu kaznenog prostora, ali ovoga puta ispriječila se greda.

Vešović je pokušao u 25. minuti, a nova velika prilika stigla deset minuta kasnije. Gavranović je gurnuo za Andrijaševića koji se sjurio prema golu, te je pokušao proigrati Gorgona samog pred golom, ali ubačaj nije stigao do njega.

Nakon pogodaka u drugom dijelu, Rijeka je krenula po pobjedu. Vešović je odlično pucao u 72. minuti, ali Kalinić je ukrotio udarac. Nakon što je Rijeka postigla drugi gol na utakmici priliku je imao Ohandza čiji je udarac ukrotio Prskalo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...