Početna - IZDVOJENO - Rijeka i Dinamo u derbiju na Rujevici podijelili bodove

Rijeka i Dinamo u derbiju na Rujevici podijelili bodove

Nogometaši Rijeke i Dinama podijelili su bodove odigravši 0:0 u derbiju 33. kola Hrvatski telekom Prve lige.  Rijeka je u utakmicu ušla oprezno, s tri stopera, pokušavajući ukrotiti napad Dinama. Modri su kroz utakmicu imali nekoliko dobrih prilika, ali vratar Simon Sluga bio je na visini zadatka.

Otvaranje utakmice nije ponudilo prilike. Dinamo je pokušao preko Petkovića u desetoj minuti, ali pokušaj udarca, nakon ubačaja s desne strane, bio je daleko od opasnosti za riječki gol.

Uslijedili su pokušaji Olma s jedne i Mamića s druge strane, ali udarci su otišli daleko od gola. U periodu siromašnim prilikama valja spomenuti i udarac Gojaka s dvadesetak metara, kojeg je lako ukrotio Sluga.

Dinamo je najbliže golu u prvom dijelu stigao u 26. minuti. Nakon ubačaja iz kuta, Rrahmani je uspio pucati, ali Sluga je sjajnom paradom obranio. Lopta se odbila do Oršića, ali kut je bio preuzak da bi matirao Slugu.

Uslijedio je odgovor Rijeke, Halilović je potegnuo s dvadesetak metara, ali Livaković je bio na mjestu.

I onda u prvoj minuti sudačke nadoknade Rrahmani je odlično potegnuo s dvadesetak metara, ali Sluga je još jednom sjajno reagirao.

Dinamo je na otvaranju drugog dijela nastavio u jakom ritmu. Atiemwen se u 47. minuti sjurio prema golu i potegnuo, lopta se odbila od Župarića u visokom luku, ali Kvržić je bio oprezan i izbio loptu ispred Oršića.

Samo minutu kasnije Stojanović je ostao sam na dvadeset metara, odlično je potegnuo, ali greda je ovoga puta spasila Riječane.

U 51. minuti Halilović je ponovo potegnuo s dvadesetak metara, ali Livaković je obranio. Rijeka je priliku imala i u 66. minuti, ali Puljić nije uspio naštimati nišanske sprave.

U 73. minuti Olmo je opasno ubacio, Sluga u skoku nije uspio zadržati loptu, ali braniči Rijeke očistili su opasnost.

U 81. minuti slobodan udarac za Rijeku na dvadesetak metara. Halilović je potegnuo, ali živi zid se ponovo ispriječio. pet minuta kasnije Dinamo je ubacio iz kornera, opasan ubačaj preletio je Slugu, ali Atiemwen je na drugoj vratnici pucao preko gola.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...