Početna - IZDVOJENO - Rijeka – Inter: večer sportske humanosti nogometnih legendi
hnk rijeka inter
foto: HNK Rijeka

Rijeka – Inter: večer sportske humanosti nogometnih legendi

Bio je to jedan prekrasan dan na stadionu HNK Rijeka. Dok je sunce polako zalazilo za Učkom, veterani Rijeke i Intera Forever zauzeli su travnjak i nizom sjajnih poteza oduševili riječku publiku koja je na jednom mjestu imala priliku vidjeti mnoga poznate lica iz svijeta nogometa koje su do nedavno mogli gledati samo na malim ekranima. Javier Zanetti, koji je bio najtraženija osoba za zajedničku fotografiju, djelovao je kao da bi bez problema mogao ponovo obući dres i igrati na najvišoj razini. Francesco Toldo u završnici je ostavio rukavice na klupi i pojačao desni bok Intera, a Nicola Berti zabavljao je sve prisutne. Giorgos Karagounis koji je s Grčkom osvojio naslov prvaka Europe, srdačno se pozdravio s Goranom Vlaovićem i Danijelom Šarićem, bilo je tu još puno slučajnih susreta i evociranja nekih davnih uspomena iz igračkih dana.

Na travnjaku je pak bilo puno lijepih poteza, ali i simuliranja, traženja prekršaja, klizećih startova, sve ono što krasi jedan derbi. I veterani Rijeke dokazali su zašto su nekada nosili najdraži dres. Admiru Hasančiću ništa nije bilo teško, legendarni Haso u jedno je popodne odigrao dvije utakmice. Bilo je tu puno efektnih poteza, kao što je lijep pokušaj Račkog koji je jednostavno i iz prvog dodira natjerao Tolda na intervenciju.

Inter je poveo golom Bianchija u 23. minuti, a Rijeka je dočekala svoj trenutak u 69. minuti s bijele točke. Flego je preuzeo odgovornost, Toldo u tom trenutku više nije bio na vratima, a Mondini nije pogodio stranu – 1:1.

Rezultat na kraju krajeva nije bio važan. Pogled Dalibora Horvata, idejnog začetnika akcije Sve za djecu – kao kap vode na dlanu, govorio je više od riječi. Humanitarna akcija je uspjela, a vjerna riječka publika pljeskom je nagradila veterane Rijeke i Intera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...