Početna - TEHNOLOGIJA - Rijeka napokon na najpopularnijoj nogometnoj simulaciji!

Rijeka napokon na najpopularnijoj nogometnoj simulaciji!

Portal LPR prvi je donio detaljan opis kako zaigrati s Rijekom na PES-u 2018 (PSX4) i ocjenu igre.

EA i Konamiju, većina reprezentacija i klubova praktički plaćaju da im u Fifi i PES-u izađe licencirana momčad . Kad bi se Rijeka našla na PES-u 2018, na PS4, kojeg igraju milijuni i milijuni igrača diljem svijeta u Rijeci bi tada ponestalo playstationa. Kad govorimo o PES-u , naravno govorimo o platformi Playstation. Nikakav PC ne može dočarati igranje u dvoje. Playstation 4 konzole kreću se od 1600 kn, pa recimo zlatne verzije u kojoj smo mi igrali oko 2400 kn, te najnovije izdanje PRO koje košta nešto više od 2500 kn.

Pro Evolution Soccer 2018 (skraćeno PES 2018, u Aziji službeno World Soccer: Winning Eleven 2018) osamnaesta je čak nogometna videoigra u serijalu Pro Evolution Soccer, proizvođača i izdavača Konamija (Tokyo)uz pomoć Blue Sky Teama.

Spomenuli smo Fif-u u početku članka, ne bez razloga. PES se danas bori sa serijalom FIFA, američkog proizvođača EA Sports. Iz čistog razloga što KONAMI praktički ne nudi ništa novo iz godine u godine osim odličnog gameplaya koji mu je najveća prednost. Standarni problemi s licenciranjem momčadi. Ove godine nema Bayerna i pola njemačke lige. Imaju UEFA-inu licencu za Ligu prvaka, Europsku ligu i Superkup zajedno s licencom CONMEBOL-a za Copa Santander Libertadores ali bez pola klubova koji igraju u njima, naravno tamo nema ni hrvatskog prvaka Rijeku. Jedino što ima je himna Lige prvaka.

Dinamo je uvršten u popularnu nogometnu igru Pro Evolution Soccer i to već nekoliko godina zaredom. Dinamo je s izdavačem PES-a, Konamijem, uspio dogovoriti službenu suradnju i postati jedini hrvatski klub koji službeno licenciran.

Igrali smo s Rijekom, Master League, na normalnoj jačini i osvojili odmah sve u prvoj godini. Nekako nam se čini prelagan.

PLUS: PES 2018 ne razlikuje se puno od prošlogodišnjeg ali grafika i animacija su izvrsni, dodani su novi modovi igre što ga čini najboljim PES-om do sada. Uz pravi OPTION File postaje najbolja nogometna simulacija.

MINUS: Penal je teško iznuditi kao i karton, nedostatak više licenciranih klubova, dosta loš (nespretan) meni. Igranje preko interneta se plaća i teško nalazi protivnika. Cijena od 400 -500 preskupa za nešto što svake godine izlazi a ne nudi ništa novo. Moguće je naći i za 200- 300kn i manje preko Njuškala, kako smo i mi našli.

Mnogo vremena smo potrošili na izbor i isprobavanje dobrog OPTION file koji ima sve klubove i lige , među njima naravno i našu Rijeku s najnovijom momčadi. Ovime ćete ubaciti prava imena klubova i igrača, službene dresove za aktualnu sezonu, te grbove klubova.

OPTION FILE se zove

PES 2018 BOC Complete OF by Various Editors [PS4] (507mb)

UPUTE ZA INSTALIRANJE

Ako imate kakve option filove od prije, sve izbrišite u editoru. Izađite iz PES2018 i idite u STORAGE device settings (konzola), odaberite PES 2018 i EDITED DATA file izbrišite. Uđite u PES2018 , napravite LIVE UPDATES i kreirajte novi EDIT file. Sad ste spremni.

Skinite spomenuti OPTION file na vaš PC.U raru je. Imate 2 foldera.

A) “Apply without no box ticked”
B) “Apply with 2nd Box ticked”

Formatirajte USB stick (FAT32)

Kopiraj WEPES folder iz A) foldera na USB stick.
Kada ste na USB stavili folder WEPES možete se prebaciti na PlayStation 4. „Uštekate” USB, pokrenete PES 2018 i u glavnom meniju odete na EXTRAS pa na EDIT. Ako prvi put ulazite u editor igra će vas tražiti da stvorite edit file, što i napravite. Kada se nađete u novom meniju na dnu liste potražite DATA MANAGEMENT i uđite u to, a zatim na IMPORT/EXPORT.Uunesite sve lige u PEs, bez kvačice u boxu.

Sad idu grbovi. Izbrište sve sa USB stick.

Kopirajte WEPES folder iz B) foldera na USB stick. Odite u Edit mode i unesite sve lige u PES, s akvačicom u boxu.

Instalacija svih liga zna dugo trajati pa pričekajte. Ukoliko bude greške, probajte ponovit postupak i pogledajte što vam se nije htjelo instalirat.

Nakon svega treba još uredit njemačku ligu na 18 klubova. Bundesliga (18), Liga Mx (18), CSL (16) u “competition settings menu”.

Nakon uspješne instalacije i kad napokon imate Rijeku i sve lige, javljaju se 2 problema koje je lako otkloniti a javljaju se zbog OPTION file-a.
Prvi problem – kad igramo običnu partiju klubovi i momčad se izgube nakon LIVE UPDATE , nakon odabira kluba stisnut R3.

Igranje s frendom – vjerovali ili ne, igranje s frendom traži da i on ima račun (njegov). “Gost” ne prihvaća. Konami i općenito Playstation network fustriraju korisnike sa svojim silnim registracijama i parent controlovima. Dakle treba otvoriti novi sub account u Parent CONTROL family management (na konzoli). Trebat će vam novi email i onda ga potvrditi na kraju i, VOILA, imate sad sve.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

tz opatija

Najbolji hrvatski gradovi – Opatiji drugo mjesto

Opatija osvojila drugo mjesto u kategoriji najbolja kvaliteta života Nagrade za najbolje hrvatske gradove u kategorijama gospodarstvo, socijalna, obrazovna i demografska politika, najbolja kvaliteta ...