Početna - IZDVOJENO - Rijeka i Opatija slave olimpijski duh – provjerite gdje se baviti sportom!
grad rijeka

Rijeka i Opatija slave olimpijski duh – provjerite gdje se baviti sportom!

Opatijski sportski savez poziva da u petak kažete DA sportu, a Hrvatski olimpijski dan 10. rujna u Rijeku dovodi Rio – mini olimpijsko selo niknut će na stadionu Kantrida. Da sve bude baš kako treba, gorjet će i olimpijska baklja.

“Reci DA sportu u Opatiji” moto je trećeg izdanja Opatijskog sportskog dana što će biti održan u petak 9. rujna u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković. Program će početi u 11 sati prikazivanjem filma o obitelji Kostelić, a nakon toga će 31 udruga s područja Opatije demonstrirati olimpijske i druge sportove.

Dalibor Korenić iz KŠR Gorovo najavio je novitet: rukometni, nogometni, košarkaški i odbojkaški klubovi pokazat će djeci i posjetiteljima kako izgleda jedan njihov trening te motivirati mališane da im se pridruže. Na opatijskom sportskom danu bit će predstavljena i brošura s informacijama o opatijskim sportskim klubovima te terminima treninga.

“Iz Rija na Kantridu” naziv je proslave Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci. Uz desetu obljetnicu osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora stadion Kantrida postat će mini olimpijsko selo koje će urediti tridesetak sportskih udruga s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije. Olimpijsku će zastavu spustiti padobranci Aerokluba Krila Kvarnera, bit će upaljna olimpijska baklja, a roditelji i djeca moći će se natjecati u olimpijskim sportovima te se družiti s riječkim olimpijcima.

Program na Kantridi počet će u subotu 10. rujna u 10 sati, a posebnost ovogodišnjeg programa je demonstracija vodenih sportova: plivanje, vaterpolo, sinkronizirano plivanje i skokovi u vodu. Pokazni treninzi će u moru ispred stadiona početi u 11 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jeste li se jučer našli u gužvi u Matuljima? Pogledajte što se dogodilo… (VIDEO)

Velika je gužva jučer paralizirala centar Matulja, dio stanovnika javlja kako su u kolonama stajali i duže od sat vremena, ...