Početna - IZDVOJENO - Rijeka pobjedila Lošinj 3:1 u pripremnoj utakmici
hnk rijeka

Rijeka pobjedila Lošinj 3:1 u pripremnoj utakmici

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lošinj 3:1 u pripremnoj utakmici odigranoj u lijepoj atmosferi na stadionu HNK Rijeka. Utakmicu su obilježile sjajne obrane Velimira Radmana, inače trenera u Školi nogometa HNK Rijeka, na vratima Lošinja zbog čega je nagrađen s glasnim aplauzom. Rijeka je stvorila niz prilika kroz utakmicu, ali zahvaljujući prije svega odličnom Radmanu Lošinj je do posljednjih sekundi bio u igri. U nastavku utakmice u redovima Rijeke priliku su dobili igrači iz drugog sastava.

Već u četvrtoj minuti Tomasov je pronašao Sharbinija samo na sedam metara, ali njegov udarac iz neposredne blizine sjajno je zaustavio Radman. Dvije minute kasnije Tomasov je ušao s desne strane i pucao, a Radman je opet bio na mjestu, te je u nastavku akcije još jednom sjajno reagirao. I onda je uslijedila jedan period bez prilika, a Rijeka je zatim od 19. do 21. minute stvorila tri izgledne prilike. Močinić je prvo lijepo proigrao Tomasova koji je pokušao zaobići Radmana, ali vratar Lošinja je iz duela izašao kao pobjednik. Minutu kasnije Jugović je proigrao Vešovića koji se odlučuje na udarac umjesto ubačaj, a Radman je opet bio siguran. U 21. minuti Bertoša je ubacio, Tomasov lijepo pucao glavom, ali lopta je otišla pored vratnice.

Uslijedilo je novih deset minuta bez izrazitih prilika, a onda je u 32. minuti zaprijetio Lošinj. Brdar je izveo slobodan udarac s 25 metara s desne strane, Viskić skočio, ali je udarac otišao iznad grede. Rijeka je odmah uzvratila, Bradarić je lijepo pronašao Bezjaka koji se nije najbolje snašao.

U 36. minti Bertoša je sjajno prošao pronašao Tomasova na deset metara, ali Radman je na vrijeme istrčao i obranio još jedan pokušaj. I onda je stigao gol. Sharbini je ubacio, a Bezjak skočio, ali nije uspio zahvatiti lopta koja je u neugodnom luku pala Radmanu u ruke. Vratar Lošinja nije ju uspio zadržati – 1:0. Do kraja poluvremena Babić je za Lošinj imao izglednu priliku, ali Prskalo je bio siguran. Posljednju priliku u prvom dijelu imala je Rijeka, Bertoša je ubacio, Močinić pucao glavom, a Radman opet sjajno reagirao.

Rijeka je vodstvo udvostručila odmah na otvaranju drugog poluvremena. Sharbini je ubacio preciznu prizemnu loptu, a Bajić je pospremio u mrežu – 2:0. U 60. minuti Budan je ubacio, Bajić lijepo trznuo glavom, ali lopta je prošla pored vratnice.

Lošinj se u igru vratio u 64. minuti. Prskalo je istrčao i prsima odnio jednu loptu. Lopta je došla do Brdara. Iako se uspio vratiti u kazneni prostor, Prskalo nije stigao obraniti pokušaj Brdara – 2:1.

U 73. i 75. minuti Bradarić je dvaput okušao udarac s dvadesetak metara. I onda je u posljednjim sekundama stigao treći gol. Sharbini je gurnuo loptu za Budana koji je prekrasnim udarcem pogodio – 3:1.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...