Početna - IZDVOJENO - Rijeka na Poljudu traži nastavak sjajnog niza
HNK Rijeka
arhiva

Rijeka na Poljudu traži nastavak sjajnog niza

Nogometaši Rijeke i Hajduka u nedjelju 21. kolovoza od 21 sat na Poljudu odigrat će 142. Jadranski derbi u sklopu 6. kola MAXtv Prve lige. Povijest međusobnih ogleda seže do daleke 1946. godine kada je HNK Rijeka (tada NK Kvarner) nakon uspješno izborenog mjesta u Prvoj jugoslavenskoj ligi gostovala na Plinari i izgubila 1:0 pogotkom Batinića. Prvu pobjedu Rijeka je dočekala 1962. godine kada je na Kantridi slavila golovima Zadela (2), Veselice i Lukarića.

Do danas Rijeka i Hajduk su odigrali 141 utakmicu, Rijeka je ostvarila 38 pobjeda, Hajduk 55 dok je 48 utakmica završilo remijem uz 199 postignutih golova Hajduka i 160 postignuta pogotka Rijeke.
Kada je u pitanju prvenstvo Hrvatske, Rijeka i Hajduk odigrali su 69 utakmica, Hajduk je slavio u 29, Rijeka u 22 navrata, a 18 ogleda okončano je remijem.

Ono što je bitnije od povijesnih podataka i statistika u ovom trenutku jest činjenica da Rijeka već 15 utakmica ne zna za poraz od Hajduka što je ujedno najduži riječki niz bez poraza u Jadranskom derbiju. Kada je u pitanju prvenstvo Hrvatske najviše pogodaka u međusobnim ogledima postigli su Zvonimir Deranja i Anas Sharbini koji su sedam put tresli protivničke mreže.

Matjažu Keku bit će ovo 14. utakmica protiv Hajduka, slovenski strateg još nije izgubio Jadranski derbi, a nedostaje mu još jedan ogled da dohvati Ivana Katalinića na vrhu ljestvice trenera. U slučaju pobjede u nedjelju Kek će doći do devete pobjede i preskočiti Zorana Vulića kao trener s najviše pobjedu u Jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...