Početna - IZDVOJENO - Rijeka seli na Žuknicu?
Žuknica Kostrena
foto: Oliver Leisner

Rijeka seli na Žuknicu?

Užurbano teku pripreme za gradnju novoga stadiona na Kantridi. Jučer je na tu temu održan zanimljivi sastanak u općini Kostrena. Načelnica Mirela Marunić ugostila je vodstvo riječkoga prvoligaša na čelu s dopredsjednikom kluba Deanom Šćulcem i vodstvom »Pomorca« na čelu s predsjednikom Miroslavom Uljanom. Tema? Mogućnost da »Rijeka« svoje domaće prvenstvene utakmice igra u Žuknici za vrijeme dok se bude gradio stadion na Kantridi.

U klubu držimo kako je Žuknica logičan izbor. Želimo ostati što bliže Rijeci, što bliže našim navijačima te zadržati zajednički duh i atmosferu koja vlada u i oko kluba. U današnjim smo razgovorima čelnicima općine Kostrena iznijeli sve informacije. U Kostreni su prepoznali priliku, zainteresirani su, a drže da bi se trebala uključiti i podršku pružiti i šira zajednica, kazivao je nakon sastanka dopredsjednik Bijelih Dean Šćulac.

Kako bi stadion u Žuknici zadovoljio uvjete licenciranja za odigravanje utakmica 1. HNL, nužno je postaviti reflektore, osigurati tehničke uvjete poput prostorija za doping kontrolu i sl., ali i postaviti montažnu tribinu čime bi se kapacitet stadiona popeo na barem 5000 mjesta. Iz riječkog će prvoligaša HNS-u poslati zahtjev za montažu tzv “navijačke tribine” po uzoru na Mercedes Benz Arenu ili Old Trafford. Na takvim je tribinama u Stuttgartu i Manchesteru dozvoljeno stajanje što bi, između ostalog, povećalo i sam kapacitet.

Kostrenski stadion nema reflektore, što je investicija vrijedna najmanje četiri, pet milijuna kuna. Naravno, krajnje upitno je ima li u općinskom budžetu dovoljno novaca za taj izdatak. Možda je rješenje i da se postojeći reflektori s Kantride barem privremeno presele u Žuknicu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...