Početna - IZDVOJENO - Rijeka u kretanju
Art Molo longo

Rijeka u kretanju

Kampanja  „Rijeka u kretanju“ će obuhvatiti  tri aktivnosti –četvrtak, 17.9. promotivni štand na Korzu, petak 18.9. akcija „Na posao u tenisicama“ te subota 19.9. četvrti po redu Art Molo longo.

Program za nadolazeći aktivan vikend predstavili su Karla Mušković, iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Irena Križ ispred Lučke uprave Rijeka i Emira Brkić iz agencije Libra, realizatora ovog projekta.

Kampanja „Rijeka u kretanju“, Grada Rijeke, Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, ima za cilj podići i ojačati svijest građana o važnosti kretanja za zdravlje pojedinca, a nastavlja se već petu godinu za redom. Projekt Art Molo longo, koji se održava četvrti put za redom, povezuje umjetnost i kretanje, a usmjeren je na sve dobne skupine. Osnovna je poruka da svatko može učiniti nešto da poboljša svoje zdravlje kroz fizičku aktivnost, konkretno kretanje i hodanje, jednostavno, lako i učinkovito.

Kampanja započinje u četvrtak, 17. rujna, kada će na Korzu biti postavljen informativni štand od 10:30 do 14:30 sati, na kojem će se informirati građane te dijeliti leci s informacijama o kampanji.
Dan kasnije, u petak 18. rujna održat će se akcija „Na posao u tenisicama” kojom su svi građani pozvani da na taj jedan dan službenu obuću zamijene onom najudobnijom – sportskom, odnosno tenisicama, i tako stave naglasak na kretanje i aktivan život.

Subota, 19. rujna rezervirana je za centralni event, četvrti, već tradicionalni Art Molo longo. Veliki odaziv izlagača i posjetitelja prošlih godina bili su dovoljan razlog za nastavljanje tradicije. U subotu
će riječani i gosti imati priliku pogledati više od pedesetak umjetnika i kreativaca, od 10:00 do 18:00 sati, koji će samostalno urediti svoj dio morske šetnice i pokazati umjetničke radove i rukotvorine.

Poseban naglasak ove godine stavljen je na fotografiju kao jedinstven umjetnički izričaj, pa će tako uz radove fotografa Rina Gropuzza i Jasne Šikanje s izložbom „Natura Viva”, posjetitelji imati prilike uživati u izložbi „Foto si teć” u organizaciji Foto Kluba Rijeka, kao i umjetničko – sportskim fotografijama iz arhiva Zajednice sportova PGŽ. Bit će postavljena i umjetnička instalacija autora Branka Lenića i Damira Šegote, a za posjetitelje je predviđena i Škola disanja koju vodi istaknuta sportašica Melita Adany.

Osim u umjetničkim kreacijama, novost ovogodišnjeg Art Molo longa su degustacije koje pripremaju izlagači zdrave hrane Demetrin zeleni kutak. Osim toga, posebnu zanimljivost, a sve u kontekstu zdravih navika, predstavljat će „Jazzy doručak” uz LeKap Quartet, u terminu od 11:00 do 12:00h. Domaćin je Caffe bar Terminal, dok zdravim doručkom časte Piko i PIK Rijeka. Prvih 300 posjetitelja uz doručak očekuje i primjerak Novog lista.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...