Početna - IZDVOJENO - Riješite se samo četiri navike i spriječite infarkt
srcani_udar_infarkt
web

Riješite se samo četiri navike i spriječite infarkt

Istraživanje koje je provedeno na švedskom Institutu Karolinska, pokazalo je kako prestanak pušenja, smanjena količina alkohola, zdravija prehrana i redovita tjelovježba smanjuje opasnost od pojave infarkta kod muškaraca za čak 80 posto. Stručnjaci su 11. godina radili na istraživanju u kojem je sudjelovalo 20.271 muškarac u dobi između 45 i 79 godina.

Znanstvenici muškarcima preporučuju svakodnevno kretanje u trajanju od oko 40 minuta. Nije važno hoće li trčati, voziti bicikl ili hodati jer sve će djelovati pozitivno. Obujam struka trebao bi biti manji od 94 centimetra te bi u prehranu trebali unijeti više voća i povrća, a smanjiti meso i mesne prerađevine. Kada je riječ o prevenciji od srčanog udara kod muškaraca, stručnjaci savjetuju umjereno konzumiranje alkohola. Pri tom se misli na maksimalno tri do četiri decilitra vina, sedam decilitara piva ili 0,3 decilitra žestokog pića dnevno. Pušačima koji se ne mogu odreći te navike savjetuje se da barem smanje broj cigareta jer i to može značajno produljiti životni vijek.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...