Početna - IZDVOJENO - Rimac: Milanović pokazuje da ne voli svoj narod i ne poznaje svoju domovinu
rimac

Rimac: Milanović pokazuje da ne voli svoj narod i ne poznaje svoju domovinu

Direktorica HDZ-ove izborne kampanje Josipa Rimac izjavila je u utorak kako Zoran Milanović, kritizirajući HDZ-ov gospodarski program i pogotovu namjeru da svako novorođeno dijete od države dobije potporu od 1000 eura, pokazuje da ne voli svoj narod i ne poznaje svoju domovinu.

“Što reći za čovjeka koji se naziva hrvatskim premijerom i kritizira naš gospodarski program i mjere, a pogotovo mjeru o 1000 eura za svako novorođeno dijete u Hrvatskoj, nego da ne voli svoj narod i ne poznaje svoju domovinu. U prošloj godini rođeno je 39.000 djece, a Vlada i premijer Milanović pitaju se od kuda ćete to platiti i na kojim stavkama ćete štedjeti”, rekla je Josipa Rimac na konferenciji za novinare.

Istaknula je i da neće biti zaboravljeni Vladini potezi, od preseljenja u Zagrebtower, ugovaranja konzultantskih usluga za monetizaciju autocesta do cijene kvadrata za obnovu u poplavljenoj Gunji. “Sve su to stavke iz kojih će se financirati te mjere jer je demografija temelj svakog društva i opstojnosti svake države”, naglasila je.

Rimac je poručila i da će HDZ i Domoljubna koalicija svojim gospodarskim programom i svim njegovim mjerama zaustaviti odlazak mladih ljudi iz zemlje.

Nazvala je Milanovića “lošim mađioničarom” jer pozitivnom statistikom nastoji prikazati nestanak više od 80.000 radnih mjesta u zemlji, a blokirane građane trudi se prikazati kao bolji život Hrvatske. Smatra da Milanović time podcjenjuje hrvatske građane.

“Građani će sigurno prepoznati mjere HDZ-a, pogotovu one koje govore o demografiji i opstanku Hrvata na području Hrvatske, ali i o povratku Hrvata koji su trbuhom za kruhom i zbog politike Zorana Milanovića napustili zemlju”, rekla je Rimac.

Govoreći o igranju SDP-a na domoljubnu kartu podsjetila je da su se SDP, Milanović i mnogi njegovi ministri rugali HDZ-u kada su se na njegovim skupovima vijeorile stotine hrvatskih zastava, te ustvrdila da hrvatski narod neće nasjesti na taj SDP-ov igrokaz.

Osim toga, SDP i Milanović dan nakon skupa na kojem mašu hrvatskim zastavama, drže ruku na srcu i zazivaju Hrvatsku, već pozdravljaju s drugarice i drugovi. “To dovoljno govori o njihovoj nevjerodostojnosti i da je to leteći cirkus premijera Milanovića”, kazala je Rimac.

Predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Tomislav Ćorić rekao je, komentirajući tvrdnje Vladinih dužnosnika da su povećanje mirovina i smanjenje poreza nelogičan potez , da hrvatski umirovljenici ne mogu živjeti od prosječne mirovine koja iznosi 2425 kuna, što je 42 posto neto plaće.

Istaknuo je da će HDZ poticanjem gospodarskog rasta stvoriti prostor za povećanje mirovina. “Ako netko ima nešto protiv toga, to je njegov problem”, kazao je.

Izrazio je i čuđenje što su se Vladini dužnosnici “paušalno i nelogično” izjasnili protiv postupnog smanjenja PDV-a i povećanja mirovina. Ćorić je naglasio da je ključna mjera Vlade bilo podizanje PDV-a s 23 na 25 posto, čime je građanima “iz džepa” u četiri godine uzeto 12 milijardi kuna. Ustvrdio je kako je smanjenje PDV-a, uz ostale mjere iz gospodarskog programa, logičan potez koji će povećati ekonomski rast zemlje.

Upitan da komentira rast bruto inozemnog duga zemlje upozorio je da bi nastavak trenda rasta javnog duga neminovno doveo do pada kreditnog rejtinga zemlje te, kada se okolnosti u eurozoni promjene, do rasta kamatnih stopa za državu, poduzeća i građane. “Buduća Vlada će taj trend zaustaviti prije svega kredibilnim ekonomskim okvirom i provedbom kredibilne ekonomske politike”, kazao je.

Na upita predstavlja li sukob interesa to što je viđena da pije kavu sa sucem Ivanom Turudićem, koji je na čelu Izbornog povjerenstva I. izborne jedinice, Rimac je odgovorila kako HDZ niti ona osobno nisu nikada imali utjecaj na pravosuđe, a svojim programom se zalažu za neovisno pravosuđe.

Izvor: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...