Početna - IZDVOJENO - RK Liburnija Opatija nikad jača, pripreme teku “punom parom”

RK Liburnija Opatija nikad jača, pripreme teku “punom parom”

Rukometašice RK Liburnija Opatija od 16. kolovoza vrlo ozbiljno i intenzivno treniraju pripremaju se za novu drugoligašku prvenstvenu sezonu koja počinje 25. rujna.

Pripreme teku po planu, a na treninzima prisustvuje velik broj igračica. Uz one iz proteklog prvenstva tu su i nova pojačanja- Tea Krivičić, Karla Šegota (RK Zamet) i Asija Cestar (RK Đurđevac).

Novi trener prve ekipe, Senjanin Jurica Filipović, zadovoljan je dosadašnjim tijekom priprema, a posebno hvali rad pomoćnog trenera Sandra Gulje koji vodi fizički dio priprema.

-Sada smo godinu zreliji i iskusniji te se nadamo istom ili boljem plasmanu nego što je to bilo prošle godine. Cilj je svakako zadržati drugoligaški status i izbjeći zonu ispadanju, ali prvenstveno i razvijati mlade igračice iz naše regije. Zasad sve ide kako smo i zamislili. Cure redovito dolaze na treninge, a prvu provjeru imamo već idućeg četvrtka kada ćemo u Labinu odigrati pripremnu utakmicu s ekipom iz ŽRK Rudara. Nakon toga slijedi još nekoliko pripremnih susreta- Zamet, Murvica, Senia i Karlovac. Ove sezone ćemo svakako raditi na bržem rukometu i boljoj, agresivnijoj obrani. Kroz prošlu prvenstvenu sezonu stekli smo podosta  iskustva te se nadamo da ćemo i u drugoj  zauzeti sredinu prvenstvene tablice.

Važno je napomenti da će se klub natjecati i u 3. ligi kako bi cure, one s manjom minutažom u prvoj ekipi, mogle steći što više iskustva i znanja u seniorskom rukometu. Također, njima će se priključiti i djevojke rođene 2004., 2005. pa čak i 2006. godine. A da za pomladak rukometnog kluba Liburnija-Opatija ne treba strahovati, govori i podatak da je klub prijavio sva natjecanja mlađih dobnih skupina.

-U klubu imamo jako puno djece. Prijavili smo mlađu kadetsku i kadetsku ligu. Uz to još standardno igramo i županijske lige. Ove godine s mlađim kadetkinjama i kadetkinjama idemo na međunarodni turnir u Čakovec. Posebice se veselimo radu s mladima jer nam je to prošle godine, zbog situacija s Coronom, bilo onemogućeno. No, dobra vijest je da nismo izgubili puno djece, dapače svi su ostali te s velikim žarom treniraju i čekaju početak prvenstva, završio je trener opatijskog kluba.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...