Početna - IZDVOJENO - Robert Žaja osumnjičen za izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale sestre Filipović
policija-rotirka
ilustracija

Robert Žaja osumnjičen za izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale sestre Filipović

Policijski službenici Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine kriminalističko istraživanje nad 46godišnjakom s područja Čavla zbog sumnje da je 2006 .godine počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće. Neslužbeno doznaje se da je riječ o Robertu Žaji.

Sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak 15. prosinca 2006. godine oko 20,25 sati teško kršeći prometna pravila vozilom Renault Clio kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mjesta Čavli, ušao u južnu prometnu traku koja je bila namijenjena isključivo za promet vozila u smjeru sjevera odnosno Kikovice, te dolaskom do 76 km i 600 m autoceste A6, oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris, kojom je upravljala pok. Višnja Filipović tada 22-godišnjakinja. Ona je izbjegavajući direktan udar vozila naglo skrenula udesno uslijed čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pok. Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz stražnjeg desnog sjedišta na kolnik i od zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana. Ostali putnici iz vozila (1987., 1987. i 1984.) lakše su ozlijeđeni. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da se osumnjičeni 46-godišnjak Robert Žaja, bez obzira na činjenicu da je uočio prometnu nesreću nastavio kretati u smjeru juga i kod izlaska Čavle napustio autocestu A6.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu je prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pred nama je još jedno izdanje najdraže opatijske ljetne konvencije – Liburnicon na FMTU-u

Jedna od najoriginalnijih kulturnih manifestacija na Kvarneru, Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ove godine ponovo će Opatiju odvesti ...