Početna - IZDVOJENO - U rujnu započinje gradnja novog dječjeg vrtića u Opatiji
vrtic opatija
foto: Grad Opatija

U rujnu započinje gradnja novog dječjeg vrtića u Opatiji

U Vili Angiolini  svečano je potpisan Ugovor o izgradnji dječjeg vrtića Punta Kolova u Opatiji. Ugovor su potpisali gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i Josip Purić, direktor trgovačkog društva GP Krk d.d..

Investitor je Grad Opatija, a u sufinanciranju sudjeluje i Zajednica Talijana Opatija, Zajednica Talijana Rijeka i Universita popolare di Trieste. Radi se o jednoj od najvećih investicija na području naše županije koju realizira lokalna samouprava. Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 39 milijuna kuna. Radovi na izgradnji dječjeg vrtića započet će 15. rujna 2016., a ugovoreni rok završetka radova je 18 mjeseci.

Gradonačelnik Dujmić naglasio je da su financije za gradnju dječjeg vrtića osigurane prodajom dioničkog udjela u vlasništvu LRH Cavtat. Pritom, dodao je da će vrtići u Ičićima, Veprincu i Voloskom nastaviti s radom i po izgradnji novog vrtića, dok će se objekt u kojem sada djeluje vrtić u Opatiji prodati, a sredstva tako dobivena preusmjeriti u nove, druge gradske razvojne investicije. Izgradnja novog dječjeg vrtića dugoročno bi trebala riješiti potrebe Opatijaca za vrtićkim kapacitetima u skladu sa suvremenim pedagoškim standardima. Predviđeno je 12 odgojnih skupina za smještaj 199 djece, organiziranih u 4 jasličke skupine i 8 vrtićkih skupina, unutar kojih su predviđene tri odgojno obrazovne skupine na jeziku talijanske nacionalne manjine.

Vrtić će se graditi na lokaciji Punta Kolova, u pet objekata. Prilikom projektiranja vrtića težilo se održivoj, ekološki izvedivoj građevini koja će djelomično imati zeleni krov, na kojem će biti postavljeni solarni kolektori. Paralelno s idejnim projektom radio se i projekt hortikulturnog uređenja zemljišta. Djeca i tete iz Dječjeg vrtića Opatija pripremili su kratak program koji su prije potpisivanja ugovora i službenog dijela susreta izveli u Vili Angiolini, na hrvatskom i talijanskom jeziku, a djeca su odraslima podijelila poruke koje su pripremali posebno za njih i ovu prigodu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Potres u Jelšanama

Jutros malo iza 7 sati na širem matuljskom području osjetio se slabiji potres.Epicentar potresa bio je u Jelšanama (Slovenija) jačine ...