Početna - IZDVOJENO - Rusi povlače Jadranku d.d. s burze
Foto: web

Rusi povlače Jadranku d.d. s burze

Skupština dioničara Jadranke d.d. iz Malog Lošinja održati će se 9. svibnja, te će se donijet odluka o povlačenju dionica sa Zagrebačke burze. Tvrtka je danas izvijestila da je donesena odluka o naknadi preostalim dioničarima u iznosu od 700 kuna po dionici.

Prema potvrdi izdanoj od strane Zagrebačke burze, u razdoblju od 27. prosinca 2013.g. do 27. ožujka 2014.g., prosječna ponderirana cijena dionica Jadranke iznosila je 686,74 kune.

Većinski vlasnik Jadranke d.d. je tvrtka Beta Ulaganja, koja je nakon javne ponude, u ožujku ove godine stekla ukupno 89,14 posto dionica tvrtke. Osnivač i vlasnik Beta Ulaganja je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji. UK Promsvyaz je u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka. Sjedište banke je u Moskvi i jedan od suvlasnika je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

TZ grada Opatija objavila Javni poziv – Potpore za turistička događanja u 2023. godini

Turistička zajednica grada Opatija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turistička događanja u 2023. g.“. ...