Početna - ZABAVA - Rutina svakodnevnog života u jakoj ženskoj plesnoj izvedbi

Rutina svakodnevnog života u jakoj ženskoj plesnoj izvedbi

Kroz suradnju Plesne mreže Hrvatska s HNK Ivana pl. Zajca na Festivalu Periskop gostuje predstava «Spore» kolaborativne izvedbene skupine BADco.

 

U HKD-u na Sušaku će se u petak 13. listopada s početkom u 20 sati odigrati predstava Spore kolaborativne izvedbene skupine BADco. Riječ je o plesnoj predstavi koja pokušava resenzibilizirati gledateljice i gledatelje za osjetilne podražaje koji su latentno prisutni u svim rutiniziranim radnjama koje svakodnevno ponavljamo i koje određuju ritam, ili bolje reći, mjeru naše svakodnevice.

 

«Trenutno poprilično imobilizirajuće osjećanje svakodnevice zapravo je bilo glavni poticaj za ovaj rad; želja da pokušamo ispitati što to znači poetizirati ono što se zapravo teško da poetizirati, a to je rutina svakodnevnog života», kazala je koreografkinja Nikolina Pristaš.

 

Spore sugestivno (do)nose krhku no istovremeno jaku izvedbu ženskih tijela koja se iscrpljuju ili pak podupiru u scenskome istrajavanju i dosljednosti, kaže ovogodišnji žiri Plesne mreže Hrvatska, među kojima je bila i Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica Gradskog kazališta lutaka u Rijeci.

 

Uz Nikolinu Pristaš, autorski tim predstave čine Ivana Ivković (dramaturgija), Ana Kreitmeyer (izvedba), Tomislav Medak (dramaturgija) i Zrinka Užbinec (koreografska suradnja), dok predstavu izvode Lana Hosni, Ana Kreitmeyer i Ivana Pavlović. Spore u Rijeku stižu kroz suradnju HNK Ivana pl. Zajca s Plesnom mrežom Hrvatska, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje, u suradnji sa zainteresiranim institucionalnim partnerima. Izvedba je uvrštena u program Festivala Periskop.

 

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima uključujući aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje postprodukcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Povelja za Naj -akciju 2020. virtualnoj Bajkaonici DND-a Opatija

Održano je virtualno svečano savjetovanje i proglašenje gradova/općina-prijatelja djece i Naj-akcije u 2020. godini u organizaciji Saveza DND Hrvatske i Središnjeg ...