Početna - IZDVOJENO - S 2,35 g/kg, ne prilagodivši brzinu izazvao prometnu nesreću – kažnjen s 18.500 kuna

S 2,35 g/kg, ne prilagodivši brzinu izazvao prometnu nesreću – kažnjen s 18.500 kuna

Danas, 10. srpnja na nadležni sud doveden je državljanin Slovenije, starosti 53 godine koji je jučer poslijepodne na autocesti A7 prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Po završetku prekršajnog postupka, presudom nadležnog suda proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 18.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske na rok od tri mjeseca.

Naime, spomenuti je jučer, 9. srpnja oko 14.50 sati upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen i priključnim vozilom marke Hobby, slovenskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Hreljina prema Dragi. Uslijed brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te udario u zaštitne ograde s obje strane kolnika, a pri tom je došlo i do udara priključnog vozila u bočni dio Volkswagena. Utvrđeno je kako je 53-godišnjak  u trenutku prometne nesreće vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,35 g/kg, a valjanost prometne dozvole priključnog vozila istekla je u siječnju ove godine. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a prema prvim procjenama nastala materijalna šteta je u iznosu više tisuća kuna.

Zbog navedene prometne nesreće promet se navedenom dionicom autoceste odvijao otežano.

PU Primorsko goranske

Sve objavljene vijesti možete pronaći na Internet adresi: www.primorska.policija.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...