Početna - IZDVOJENO - S jugom u jedrima završila 17. Fiumanka, pobjedu odnio Shining Umag
Shining Umag
foto: Grad Rijeka

S jugom u jedrima završila 17. Fiumanka, pobjedu odnio Shining Umag

Pobjedu na 17. Fiumanki odnijeli su i prošlogodišnji pobjednici, ekipa Shining Umag Umago Maxi. Tradicionalna Velika Fiumanka okupila je dvjestotinjak jedrilica, no na more ispred riječke luke, u subotu, 11. lipnja u podne, zbog lošeg vremena izašlo je tek nešto više od pola prijavljenih posada.

Kao i prethodne godine jedrilo se u tri kategorije i na tri rute. Najbrže jedrilice ušle su u cilj nešto iza 13 sati. U kategoriji krstaša, najbrži su bili prošlogodišnji pobjednici, ekipa Shining Umago. Od ukupno 218 prijavljenih posada, jedrilo ih je tek nešto više od pola, jer je do pred sam start neumoljivo padala kiša. Na regatno polje izašli su oni najhrabriji, istinski zaljubljenici u jedrenje i oni koji su imali adekvatnu opremu za takve uvjete.

Kiša je prestala padati tek koju minutu prije samog starta, a posade 17. Fiumanke imale su konstantan južni vjetar od 5-15 čvorova, pa je najbržem brodu, na najdužoj ruti, trebalo manje od sat i pol vremena do ulaska u cilj.

Svečano proglašenje svih dobitnika održalo se ispred zgrade Terminala, nakon čega je uslijedio i onaj zabavni dio – druženje posada do dugo u noć.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

EPK Susjedstvo Kastav inicijativom prema ministarstvima poziva: Sačuvajmo ugrožene jezike!

Na web platformi susjedstva Kastav predstavljena je, između ostalog, i inicijativa za očuvanjem svih dijalekata hrvatskog jezika, a sljedećeg će ...