Početna - IZDVOJENO - „Sajam mogućnosti“ za učenike osnovnih škola
Gradonacelnikov kolegij
foto: Grad Rijeka

„Sajam mogućnosti“ za učenike osnovnih škola

Grad Rijeka suorganizirat će i financirati troškove “Sajma mogućnosti” za učenike četvrtih razreda riječkih osnovnih škola koji će se održati 10. svibnja 2016. od 9 do 12 sati u Centru Zamet. Riječ je o manifestaciji u sklopu programa “Zajedno više možemo” u organizaciji Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo te Policijske uprave primorsko-goranske. Program se provodi već šestu godinu zaredom s ciljem prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja. Program je namijenjen učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima, a sastoji se od pet dijelova.

Od 2010. kada je program započeo do 2015. godine, u „Sajmu mogućnosti“ sudjelovalo je oko 5.300 učenika, a ove se godine očekuje sudjelovanje njih oko 1.100. Prema riječima pročelnice Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankice Perhat, na “Sajmu mogućnosti” će, uz prigodni zabavni program, više od 20 različitih sportskih, kulturno-umjetničkih i drugih udruga i ustanova, predstaviti svoje programe, a ispred Dvorane djeca će moći razgledati policijska vozila i opremu. Cilj “Sajma mogućnosti” je upoznavanje učenika s različitim izvanškolskim sadržajima kako bi sami mogli odabrati aktivnost kojom bi se rado bavili u slobodno vrijeme. Također, cilj je i približavanje policije djeci i prihvaćanje policajca kao prijatelja pomagača u određenim prilikama. Za provedbu “Sajma mogućnosti” predviđeni su troškovi od 35.000 kuna, od čega će se najveći dio sredstava utrošiti za prijevoz učenika autobusima Autotroleja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...