Početna - IZDVOJENO - Sajam ploča i glazbeni osvrt na Can
Can1

Sajam ploča i glazbeni osvrt na Can

Ljubitelji vinila i na trećem izdanju Impulse festivala dobivaju svoj dan. Kako ne bi otišli kući praznih ruku, u sklopu festivala organizira se veliki, šesti po redu sajam ploča, ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito.

Ove godine sajam ploča „izlazi vani“, i to u Kružnu ulicu (pored OKC-a Palach) u Rijeci. Prava prilika za kupovinu, razmjenu, razgledavanje, druženje i ostale čari koje sajam nudi zakazana je za subotu 11. lipnja 2016., u trajanju od 10 do 17 sati. Ulaz na sajam je slobodan, nema najma za izlagače i glazba je ponovno posvuda.

Sve zainteresirane izlagače molimo da se za sudjelovanje prijave e-mailom na elektroroni@gmail.com do utorka, 31. svibnja 2016.

Kapacitet je ograničen, stoga požurite!

Glazbeni osvrt

Galerija SKC, od 20 sati

Ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

Za edukativni dio Impulse festivala „tradicionalno“ se organiziraju glazbeni osvrti u skopu kojih se starije fanove, ali i mlađe generacije ljubitelja glazbe educira o liku i djelu kultnih glazbenika u formi interaktivnih predavanja, glazbene slušanice i druženja.
Povod ovogodišnjem glazbenom osvrtu na Can, njemački band koji je utjecao na generacije glazbenika, izlazak je njihove prve službene biografije u proljeće, 45 godina od objavljivanja kultnog albuma Tago Mago (1971.), kao i 15 godina od smrti gitaristeMichaela Karolija. Iskoristiti ćemo ovu priliku i organizirati druženje uz video projekciju „Can – Free Concert“ iz 1972. godine te razgovor i izlaganje o raznim glazbenim izdanjima benda. Razgovor o tome zašto njihova glazba nije dio etikete krautrock, kroz prizmu širokog utjecaja koji su izvršili, kako na glazbene pravce (ambiental, experimental, electronic, new wave i post rock), odnosno njihova najprominentnija imena poput Public image ltd, The Fall, Brian Eno, David Byrne, Sonic Youth, Stereolab, Cul de sac, Tortoise,… Utjecaj onoliko snažan koliko je bio snažan i spoj njihove glazbene naobrazbe (Stockhausen, Cage, La Monte Young, jazz i orijentalna glazba) sa muzičkom stvarnošću vremena u kojem su stvarali (The Beatles, Velvet Underground) ili nešto treće?

O svemu ovom i ponečem drugom razgovor će uz potporu studijskih albuma na vinilu voditi Ronald Rajković i Miodrag Vučiniću ponedjeljak, 13. lipnja s početkom u 20 sati u Galeriji SKC.

Ulaz  je slobodan za sve zainteresirane.

Impulse festival  treću godinu za redom organiziraju  Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...