Početna - KULTURA - Samo jednom se ljubi- sjećanje na Ivu Robića

Samo jednom se ljubi- sjećanje na Ivu Robića

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu.

Na Glazbenim danima HRT-a u Opatiji, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije će održati koncert “Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića” 28.2. u 19:30 pod ravnanjem dirigenta Mirona Hausera, a najveće Robićeve hitove pjevat će Jacques Houdek, Goran Karan, Marko Tolja, Gina Damjanović (Detour), Ivana Srbljan, Matija Cvek, Nika Turković, Boris Štok, Dražen Turina Šajeta, Klara Srok, Ana Opačak i Gelato Sisters.

Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati; osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, od 2000. godine održava vlastiti koncertni ciklus koji se izravno prenosi na Trećem programu Hrvatskoga radija. Od vodstva prvih dirigenata, Zlatka Černjula, Miroslava Killera, Milivoja Körblera i Nikice Kalogjere, preko Miljenka Prohaske koji ga je vodio više od trideset godina, do Silvija Glojnarića, Saše Nestorovića i Andreasa Marinella, orkestar se profilirao u jedan od najutjecajnijih jazz sastava na našoj sceni. Od sezone 2019./2020. umjetnički voditelj je Miron Hauser.

Zbog direktnog prijenosa koncerta na programu Hrvatske radiotelevizije, moli se cijenjena publika da dođe na koncert do 19.30 sati.

Cijena ulaznice: 80,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais se otvara sat vremena prije početka programa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Grad Kastav donosi 11 mjera kako bi pomogao svojim poduzetnicima

Grad Kastav pridružio se brojnim drugim jedinicama lokalne samouprave koje su odlučile donijeti konkretne mjere kako bi pomogli poduzetnicima i ...