Početna - IZDVOJENO - Samo takav Biznis

Samo takav Biznis

U samo četiri dana 80.000 kuna

Što je blagdanski ugođaj bez božićnog drvca? Prirodna drvca ključna su u svakom božićnom interijeru, a obična smreka klasika je koja ne blijedi.

Ovih dana pune ruke posla ima Goran Cvijetović, koji je najveći proizvođač božićnih drvaca na području Našica. Za prodaju je pripremio čak 1.000 božićnih drvaca, piše Glas Slavonije.

Naime, svake godine borik zanavlja s novih 1.000 drvaca, koje, kaže, po pet kuna nabavlja u Josipdolu ili u Delnicama. No da bi se drvca dobro i zdravo razvijala, potrebna je višemjesečna njega i pažnja.

– Najmanje pet puta godišnje morate kositi borik da se korijen ne “zapali” od trave i korova. Drvca u vrijeme suše morate zalijevati, kao i paziti da ih ne napadnu kukci i bolest. Ako se želite ozbiljno baviti ovim poslom i omogućiti da drvca budu svježa i lijepa za blagdanske dane, onda se morate marljivo šest mjeseci brinuti o njima – ističe Cvijetović, koji je posljednjih dana organizirao i privatne čuvare jer ne želi riskirati krađu drvaca.

”Nudimo više sorti, a najčešće se traži obična smreka zbog svoje kvalitete i prihvatljive cijene. Za drvce visine metar ili metar i pol, koje se najčešće kupuje, jer je prikladno za domove u kojima nema puno prostora, treba izdvojiti između 50 i 70 kuna”, kaže Cvijetović, koji će ove godine uprihodovati oko 80.000 kuna, i to u četiri dana prodaje.

”Mnogi će reći da je 80.000 kuna lijep prihod za četiri dana, no nakon odbijanja troškova zarada je polovina te svote”, objašnjava Cvijetović, koji ne skriva da mu ta proizvodnja osigurava solidnu mjesečnu plaću.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...