Početna - IZDVOJENO - Sanacija šteta olujnog juga

Sanacija šteta olujnog juga

Olujno jugo izazavalo brojne štete, vatrogasci zabilježili 20-tak intervencija, sanacija šteta je u tijeku

Zbrajaju se štete koje su noćas nastale uslijed olujnog juga. Na opatijskom području najviše je stradalo Volosko. Gotovo cijelom dužinom Obale Frana Supila oštećeni su kolnik i pločnik, na jednom dijelu prometnice nastao je odron. Promet Obalom Frane Supila je zatvoren. Velike su štete zabilježene i na šetnici Lungomare. Trenutno je zabranjen prolazak šetnicom u cijeloj dužini. Sve su gradske i komunalne službe na terenu i sanacija je šteta u tijeku.

Volosko su jutros obišli gradonačelnik Ivo Dujmić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša  Filip Vlah sa suradnicima.

Tijekom noći zbog olujnog su juga djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija na teren izašli dvadesetak puta, ponajviše zbog strušenih stabala ili odlomljenih grana na prometnicama, bilo je i nekoliko poplavljenih zgrada u središtu grada. Mnogi građani nastale štete još prijavljuju, tako da će se konačni zbroj šteta moći utvrditi naknadno.

Molimo građana da se pridržavaju uputa dežurnih službi te da do potpune sanacije nastale štete ne prolaze šetnicom Lungomare zbog vlastite sigurnosti. Isto tako, molimo građane za strpljenje, nastale štete bit će otklonjene u najkraćem mogućem roku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...