Početna - IZDVOJENO - Šapjane-Rupa: zatečeno 16 ilegalaca
granica-ilegalno
arhiva

Šapjane-Rupa: zatečeno 16 ilegalaca

Tijekom 1. i 2. studenog djelatnici Postaje granične policije Rupa u pet navrata spriječili su 16 stranih državljana prilikom pokušaja ilegalnog prelaska državne granice.
Tako je u večernjim satima 1. studenog, na području mjesta Rupa zatečen državljanin Alžira koji je iz Republike Slovenije ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku.

U poslijepodnevnim satima 2. studenog u šumskom predjelu pored mjesta Rupa zatečeno je šest državljana Afganistana te dva državljana Sirije i Maroka, dok je u šumi pored Šapjana zatečen 31-godišnji državljanin Albanije.

Istog dana, oko 15,15 sati na željezničkom graničnom prijelazu Šapjane na izlasku iz Republike Hrvatske u teretnom vlaku skrivene među trupcima policija je pronašla tri državljana Sirije. Na ovom graničnom prijelazu iste večeri pokušao je izbjeći graničnu kontrolu i 51-godišnji državljanin Albanije kojeg je policija pronašla skrivenog ispod sjedala u vlaku na relaciji Rijeka-Ljubljana.

Zatečeni stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno da su državljani Afganistana, Maroka i četiri državljana Sirije počinili prekršaj iz Zakona o azilu.

Također, policija je utvrdila da su državljani Albanije, Alžira i jedan državljanin Sirije počinili prekršaje iz Zakona o strancima te su im donijeta rješenja o protjerivanju i određen rok u kojem moraju napustiti Republiku Hrvatsku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...