Početna - IZDVOJENO - Sara Kolak srušila hrvatski rekord i ostvarila najbolji rezultat na svijetu ove sezone
sara kolak
foto:screenshot

Sara Kolak srušila hrvatski rekord i ostvarila najbolji rezultat na svijetu ove sezone

Sara Kolak ponovo je zadivila atletski svijet.

Atletičarka Kvarnera pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Lausannei s novim hrvatskim rekordom i najboljim rezultatom u svijetu ove godine, olimpijska pobjednica bacila je koplje 68.43 metara.

Riječka atletičarka za čak dva metra i 25 centimetara popravila je svoj dosadašnji najbolji rezultat s kojim je osvojila zlato na OI u kolovozu prošle godine, zauzela je prvo mjesto na svjetskoj ljestvici pretekavši Turkinju Edu Tugsuz (67.21m).

Kolak je do pobjede stigla u šestoj seriji u koju je ušla kao drugoplasirana s rezultatom 66.65 iz treće serije, što je bio i hrvatski rekord.

Bolja od nje bila je svjetska rekorderka, Čehinja Barbora Špotakova sa 67.40m.

Kolak je ponovo pokazala da je najbolje kada najviše treba, u posljednjoj seriji bacila je najbolji hitac u svijetu u posljednje četiri godine.

Kolak je u Lauseannu stigla s najboljim hicem sezone od 65.23m, a tu je daljinu u četvrtak prebacila tri puta, jer je u petoj seriji njeno kolje palo na 65.78m.

Treće mjesto zauzela je Australka Kathryn Mitchell sa 66.12m.

I:sportcom.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...