Početna - IZDVOJENO - Sastanak gradonačelnika Opatije s predstavnicima OHM Group

Sastanak gradonačelnika Opatije s predstavnicima OHM Group

Gradonačelnik Ivo Dujmić, u pratnji zamjenice Vere Aničić i pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje Zdenka Tupanjca susreo se u Hotelu Bristol s predstavnicima OHM Group u čijem su vlasništvu opatijski hoteli Bristol, Astoria i Opatija Klausom RiederereomHeimom Waldemarom Hirnom, Branimirom Žarkovićem i Ksenijom Bajivić.

OHM Group novi je vlasnik navedenih opatijskih hotela od 2017. godine, kao i hotela Apoksiomen u Malom Lošinju, te ističu kako im je cilj kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu usluga unaprijediti sveukupni razvoj odredišta.

Sastanak je održan na inicijativu predstavnika OHM Groupe kako bi upoznali gradonačelnika s uređenjem njihovih hotela i arhitektonskim planovima koji će uljepšati vizuru grada te proširiti turističku ponudu. Ovo je drugi sastanak gradonačelnika s predstavnicima OHM Grupe, nakon što je prvi održan u veljači, a s ciljem dogovaranja moguće suradnje radi unaprjeđenja ponude i podizanja kvalitete Opatije kao turističke destinacije.

Vlasnik OHM Group Klaus Riederer upoznao je gradonačelnika s uređenjem hotela Astoria te istaknuo kako su započeli i s uređenjem hotela Bristol te u srpnju kreću s uređenjem Spa zone koja će biti vrhunski opremljena te nuditi niz usluga, a uskoro će se urediti i sve sobe te fasada. Kazao je kako je sljedeći korak hotel Opatija, gdje su u fazi izrade planova. Cilj im je vratiti Hotelu Opatija sjaj koji je imao nekada i pretvoriti ga u jedan od najboljih hotela u Opatiji, budući da se radi o objektu na odličnoj lokaciji. Hotel će imati i najbolji Spa centar u regiji koji će projektirati vrhunski europski stručnjaci te će nuditi specijalne programe i široku lepezu usluga, a kojim će hotel dobiti dodatne sadržaje kojim namjeravaju privući goste i van turističke sezone.

Član uprave Heimo Waldemar Hirn istaknuo je kako je njihova tvrtka odabrala Opatiju za glavnu destinaciju te im je jako važna suradnja s Gradom i gradskom upravom, jer su mišljenja da kada investitori i grad surađuju, može se puno toga napraviti i unaprijediti cjelokupna ponuda destinacije. Kazao je kako im je cilj da Opatija bude cjelogodišnja destinacija, a u njihovim hotelima žele ponuditi vrhunsku uslugu koju će pružati školovano osoblje, kao i vrhunsku gastro i eno ponudu temeljenu na domaćoj ponudi namirnica. Naglasio je i kako vjeruju da Opatija ima mogućnost postati destinacija broj 1 u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Dujmić složio se s idejama o zajedništvu te istaknuo kako mora biti suradnje hotelijera i gradske uprave, a sve u cilju podizanja kvalitete Opatije kao turističke destinacije.

– Želja nam je pružiti vam podršku u realizaciji planiranih projekata i svidjele su nam se vaše ideje. Važan nam je razvoj Opatije i ulaganje u uređenje hotela predstavlja dodatnu vrijednost u pružanju turističkih usluga. Opatija kao turistička destinacija mora napredovati te cijenimo sve koji ulažu u taj napredak, kazao je gradonačelnik Dujmić te predložio daljnje sastanke kako bi se detaljnije dogovorila moguća suradnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran sanira školjeru na lovranskom lukobranu

Općina Lovran nastavlja s investicijama, pa je tako jučer započela dohrana školjere luke Medveja i luke Lovran. Načelnik Bojan Simonič ...