Početna - IZDVOJENO - Sastanak gradonačelnika Opatije s predstavnicima OHM Group

Sastanak gradonačelnika Opatije s predstavnicima OHM Group

Gradonačelnik Ivo Dujmić, u pratnji zamjenice Vere Aničić i pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje Zdenka Tupanjca susreo se u Hotelu Bristol s predstavnicima OHM Group u čijem su vlasništvu opatijski hoteli Bristol, Astoria i Opatija Klausom RiederereomHeimom Waldemarom Hirnom, Branimirom Žarkovićem i Ksenijom Bajivić.

OHM Group novi je vlasnik navedenih opatijskih hotela od 2017. godine, kao i hotela Apoksiomen u Malom Lošinju, te ističu kako im je cilj kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu usluga unaprijediti sveukupni razvoj odredišta.

Sastanak je održan na inicijativu predstavnika OHM Groupe kako bi upoznali gradonačelnika s uređenjem njihovih hotela i arhitektonskim planovima koji će uljepšati vizuru grada te proširiti turističku ponudu. Ovo je drugi sastanak gradonačelnika s predstavnicima OHM Grupe, nakon što je prvi održan u veljači, a s ciljem dogovaranja moguće suradnje radi unaprjeđenja ponude i podizanja kvalitete Opatije kao turističke destinacije.

Vlasnik OHM Group Klaus Riederer upoznao je gradonačelnika s uređenjem hotela Astoria te istaknuo kako su započeli i s uređenjem hotela Bristol te u srpnju kreću s uređenjem Spa zone koja će biti vrhunski opremljena te nuditi niz usluga, a uskoro će se urediti i sve sobe te fasada. Kazao je kako je sljedeći korak hotel Opatija, gdje su u fazi izrade planova. Cilj im je vratiti Hotelu Opatija sjaj koji je imao nekada i pretvoriti ga u jedan od najboljih hotela u Opatiji, budući da se radi o objektu na odličnoj lokaciji. Hotel će imati i najbolji Spa centar u regiji koji će projektirati vrhunski europski stručnjaci te će nuditi specijalne programe i široku lepezu usluga, a kojim će hotel dobiti dodatne sadržaje kojim namjeravaju privući goste i van turističke sezone.

Član uprave Heimo Waldemar Hirn istaknuo je kako je njihova tvrtka odabrala Opatiju za glavnu destinaciju te im je jako važna suradnja s Gradom i gradskom upravom, jer su mišljenja da kada investitori i grad surađuju, može se puno toga napraviti i unaprijediti cjelokupna ponuda destinacije. Kazao je kako im je cilj da Opatija bude cjelogodišnja destinacija, a u njihovim hotelima žele ponuditi vrhunsku uslugu koju će pružati školovano osoblje, kao i vrhunsku gastro i eno ponudu temeljenu na domaćoj ponudi namirnica. Naglasio je i kako vjeruju da Opatija ima mogućnost postati destinacija broj 1 u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Dujmić složio se s idejama o zajedništvu te istaknuo kako mora biti suradnje hotelijera i gradske uprave, a sve u cilju podizanja kvalitete Opatije kao turističke destinacije.

– Želja nam je pružiti vam podršku u realizaciji planiranih projekata i svidjele su nam se vaše ideje. Važan nam je razvoj Opatije i ulaganje u uređenje hotela predstavlja dodatnu vrijednost u pružanju turističkih usluga. Opatija kao turistička destinacija mora napredovati te cijenimo sve koji ulažu u taj napredak, kazao je gradonačelnik Dujmić te predložio daljnje sastanke kako bi se detaljnije dogovorila moguća suradnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...