Početna - IZDVOJENO - Savjetovanje “Ekonomska politika Hrvatske u 2017.” u Opatiji
ekosavj
foto: Grad Opatija

Savjetovanje “Ekonomska politika Hrvatske u 2017.” u Opatiji

Jučer je u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji otvoreno 24. tradicionalno znanstveno-stručno savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista s temom “Ekonomska politika Hrvatske u 2017”. Skup je otvorio predsjednik Društva Ljubo Jurčić, a zatim je premijer Andrej Plenković predstavio ekonomsku politiku Vlade za iduću godinu.

Uz predsjednika Vlade, na skupu su bili i drugi članovi Vlade – ministar financija Zdravko Marić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić te ministar turizma Gari Cappelli. Isto tako, otvorenju skupa prisustvovali su i župan Zlatko Komadina te gradonačelnik Ivo Dujmić.
Predsjednik Vlade  kazao je kako će Vlada ostvarivanje ciljeva rasta i razvoja temeljiti na izgradnji poticajnog, jednostavnog i sigurnog poslovnog okruženja u kojem privatni sektor nosi ekonomski razvoj, a država jamči provedbu načela društvene solidarnosti, partnerstva i socijalne uključenosti. “U Hrvatskoj se ponovno osjeća određeni optimizam, kojeg smo gotovo u višegodišnjoj krizi zaboravili i ta promjena snažno motivira članove Vlade da provedemo promjene koje će osnažiti povoljne perspektive gospodarstva i svakog pojedinca”, rekao je premijer.

Nakon službenog otvaranja skupa, gradonačelnik Ivo Dujmić susreo se je s predsjednikom Vlade. Na sastanku su predstavljeni opatijski razvojni projekti, razmatrana je problematika rješavanju imovinsko-pravnih odnosa s državom i dugotrajnost ove procedure, zatim je dotaknuta tema zatvorenih i nekorištenih nekretnina te se je isto tako razmatrala upravo aktualna nova porezna reforma.

Gradonačelnik Ivo Dujmić izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom sa predstavnicima Vlade Republike Hrvatske rekavši da razumije da je porezna reforma neminovna i da je to vrlo složeno pitanje. „S druge strane, Opatija živi od turizma te stoga podržava ugostitelje u njihovim nastojanjima da se pronađe zadovoljavajuće rješenje za obje strane. Također, dogovoreno je da će nadležna ministartsva primiti predstavnike naših ugostitelja kako bi mogli iznijeti svoje argumentirane prijedloge“ zaključio je Dujmić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...