Početna - IZDVOJENO - SDP-ovo propalo obećanje broj 3: Fiskalna „konsolidacija“ – javni dug „eskplodirao“ na 289,1 milijardi kuna!
domoljubna
Foto: Facebook

SDP-ovo propalo obećanje broj 3: Fiskalna „konsolidacija“ – javni dug „eskplodirao“ na 289,1 milijardi kuna!

Hrvatska je na dnu, koje god ekonomske pokazatelje uspoređivali. To je, nažalost, posljedica „rada“ vlade na odlasku. Obećavali su da će smanjiti javni dug, no to je bila samo jedna u nizu laži kojima su obmanjivali građane. Odakle Milanovićevoj vladi obraza govoriti da Hrvatska raste?! – stoji, među ostalim, u priopćenju HDZ-a.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Broj 3

SDP-ovo propalo obećanje:

„Razradit ćemo plan cjelovite fiskalne konsolidacije u kratkom i srednjem roku s ciljem:

– zaustavljanja rasta i preokretanja trenda udjela javnoga duga, uvećanoga za državna jamstva, u BDP-u na razinama manje od 60%“.

Istina:

Krajem srpnja ove godine javni dug iznosio je 289,1 milijardi kuna ili 87% procijenjenog BDP-a za ovu godinu te je zabilježio znatan rast i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. A do kraja godine mogao bi dosegnuti razinu od 90% BDP-a. (RBA, 3. studenog, 2015.)

Hrvatska je na dnu, koje god ekonomske pokazatelje uspoređivali. To je, nažalost, posljedica „rada“ vlade na odlasku. Obećavali su da će smanjiti javni dug, no to je bila samo jedna u nizu laži kojima su obmanjivali građane. Odakle Milanovićevoj vladi obraza govoriti da Hrvatska raste?!

Obaveza svake vlade je stabilizirati i po mogućnosti smanjiti rast duga. A SDP-ova neodrživa obećanja i neučinkovito vodstvo pogoršavaju stvari iz dana u dan.

Moramo oporaviti naše gospodarstvo. Potrebno nam je otvaranje novih radnih mjesta. Potrebno nam je zajedništvo. Hrvatskoj treba novo vodstvo koje će izvući zemlju iz gospodarske krize i vratiti dostojanstvo, vjeru i optimizam građana u bolje sutra!

Naše vodstvo vjeruje u ovu zemlju i vjeruje u naše ljude! Vjeruju da sutra može biti bolje i da će biti bolje. Ali ne s ispraznim obećanjima, već konkretnim mjerama. Izađimo 8. studenog na izbore i izaberimo pravu promjenu koju obitelji u Hrvatskoj trebaju i zaslužuju!

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...