Početna - IZDVOJENO - Sedam osoba teško ozlijeđeno u prometnim nesrećama preko vikenda

Sedam osoba teško ozlijeđeno u prometnim nesrećama preko vikenda

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 37 prometnih nesreća u kojima je sedam osoba teško, a osam lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila prekjučer oko 18 sati kod Selca teško je ozlijeđena 75-godišnja hrvatska državljanka. Prelazila je kolnik izvan pješačkog prijelaza gdje ju je udarilo osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin.

Vozač motocikla marke BMW, 21-godišnji hrvatski državljanin također je prekjučer ozlijeđen oko 14 sati u nesreći na području Mošćeničke Drage. Izgubivši u zavoju nadzor nad neregistriranim motociklom, udario je u kameni usjek te pao na kolnik. Utvrđeno je da je vozio motocikl bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Liječnička pomoć im je pružena u KBC Rijeka.

U ostalim prometnim nesrećama s težim posljedicama ozlijeđena su četiri vozača osobnih vozila te još jedan vozač motocikla.

Od zabilježenih prekršaja u prometu izdvajamo zatjecanje 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Daewoo pri koncentraciji alkohola od 2,06 g/kg. Policija ga je zaustavila 2. lipnja oko 19.30 sati u Triblju, te je kako ne bi nastavio činjenje prekršaja priveden u policijske prostorije.

Drugog vozača pod utjecajem alkohola, 57-godišnjeg vozača mopeda, policija je privela prekjučer u Opatiji. Zatekli su ga u središtu Opatije oko 1.30 sati dok je upravljao mopedom marke „Kymco“ pod utjecajem alkohola od 1,80 g/kg.

Izdvajamo i 21-godišnjeg vozača osobnog vozila Mazda, riječkih registarskih oznaka koji je jučer oko pola noći zatečen na području Malog Lošinja dok je koristio mobitel upravljajući vozilom kojemu je istekla prometna dozvola. K tome je utvrđeno da nije registrirao boravište na području Malog Lošinja.

Na području Rijeke tijekom vikenda policija je evidentirala i četiri punoljetna vozača koja su vozilima upravljali bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Među njima je i motociklist koji je upravljao vozilom iako mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom. Kao i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prema Zakonu o prebivalištu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...