Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Senzorni vrt DND-a za Kolibriće

(FOTO) Senzorni vrt DND-a za Kolibriće

Ispred prostorija Društva „Naša djeca“ Opatija uz prigodnu svečanost otvoren je senzorni vrt, a riječ je o još jednoj aktivnosti kojom se obilježava 20 godina rada i djelovanja Radionice/igraonice razvojne podrške djeci „Kolibrići“. Senzorni vrt uređen je uz pomoć opatijske tvrtke „Parkovi“.

Senzorni kutak se sastoji od raznog začinskog bilja poput kadulje, mente, mirte i bosiljka, te biljaka raznih boja, mirisa i tekstura koje će potaknuti podražaje i osjetila mališana, a što će pozitivno utjecati na njihove fizičke i psihičke sposobnosti.

Svečanost otvorenja uljepšali su članovi „Kolibrića“ pjesmama i recitacijom, a vrt je otvoren u prisustvu direktora „Parkova“ Ivana Bilobrka, pročelnice Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti Tamare Sergo i više stručne suradnice za odgoj i obrazovanje Ines Jerkić, voditelja „Kolibrića“ te mališana i njihovih roditelja. Prisutne su pozdravile dječja gradonačelnica Lucija Čerina i tajnica Društva „Naša djeca“ Sanja Škorić koja je zahvalila direktoru „Parkova“ Ivanu Bilobrku na pomoći i suradnji.

– Senzorni vrtovi koriste se već niz godina u radu s djecom s teškoćama u razvoju i psihičkim teškoćama, a ovaj opatijski prostor za senzorno istraživanje na otvorenom zamišljen je kao edukativna i interaktivna oaza u kojoj će mališani moći dirati i mirisati cvijeće i bilje, a što će pozitivno utjecati na njihove fizičke i psihičke sposobnosti, istaknula je Antonia Katić iz DND-a Opatija.

Nakon službenog dijela otvaranja mališani su se zabavljali uz pjesmu i sladoled.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...