Početna - IZDVOJENO - Šest sudara s divljači na cestama diljem PGŽ

Šest sudara s divljači na cestama diljem PGŽ

Tijekom proteklih nekoliko dana policija je evidentirala šest sudara vozila s divljači.

U sudarima su sudjelovali vozači osobnih vozila na području Delnica, Jadranova, Matulja, Omišlja na Krku i Vrbovskog na čija vozila je naletjela srneća divljač, dok je na području Kostrene teretno vozilo udarilo u divlju svinju.

Uginulu divljač u Jadranovu i Vrbovskom preuzeli su lovnici nadležnog lovačkog društva. U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 15 tisuća kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Molimo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja gdje se neočekivano pojavi divljač, poglavito na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozači vozila koji sudjeluju u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...