Početna - IZDVOJENO - Šesti Student Day Festival – Dva dana užitka do dugo u noć
HLADNOPIVO1

Šesti Student Day Festival – Dva dana užitka do dugo u noć

Uz toliko događanja, teško je izdvojiti što je bilo najupečatljivije na šestom Student Day Festivalu. Jesu li to Prljine tange i Mrletov solo, je li to žestoko poganje na Hladnom Pivu, ruke u zraku na hitovima S.A.R.S.-a ili londonski dvojac SIGMA? “Ovo je bio vikend za pamćenje” i “Mislim da ću sad odmarati barem sedam dana”, komentari su  zadovoljnih posjetitelja nakon nastupa 14 bendova na Open Airu i još 18 DJ-eva u KBS Warehousu.

Prvog dana SDF-a Riječani su uživali uz riječke bendove Pase i Sillyconse te zagrebačku Grettu. Reper Frankie te Psihomodo Pop pobrali su ovacije publike, a zvijezde večeri – drum and bass atrakcija SIGMA te dobro poznati punkeri iz Gajnica Hladno Pivo opravdali su očekivanja. Noć se završila uz pulsku senzaciju The Night Express band uz čije ska ritmove ne možete ne plesati.

Drugu večer otvorili su Kraj Programa i Gatuzo. Već dobro zagrijanu publiku uveselili su Dubrovčani Silente te zagrebačke legende Pips, Chips & Videoclips. A onda stižu oni, zaštitni znak Rijeke – Let 3, koji su održali koncert za pamćenje uz nezaobilazne tange i umjetne brkove. I kada je publika ostala na samim rezervama energije, stiže The Prodigy Real Tribute Band. Uistinu je ovo bilo dva dana užitka do dugo u noć.

Iako duboko u undergroundu, elektronski dio eventa smješten u staru zgradu Exportdrva, KBS Warehouse floor bio je oba dana dupkom pun. Publika je vidljivo uživala u live nastupima headlinera Alexandera Kowalskog , Arila Brikhe i bogatog domaćeg line upa.

Student Day Festival oduševio je i svojim dnevnim programom. ChikaZ tim, koji ima program na SDF-u od samih početaka, razgibao je tristotinjak sudionika Zumbom i ostalim fitness programima. U sportskom dijelu studenti su imali prilike pokazati svoje vještine u košarci, nogometu, graničaru i drugim sportovima,  a  najboljima  su podijeljene  nagrade.  Studentske  udruge  predstavile  su svoj  rad na štandovima, poredanim duž Korza. U sklopu Culture Weeka uz predavanja, radionice i predstave revitalizirana je zapuštena Križanićeva ulica u centru Rijeke.

Student Day Festival svake godine privuče sve više studenata iz cijele regije, što je znak da je odavno prerastao Riječko područje, a preko 25 000 posjetitelja čini ga jednim od najznačajnijih studentskih događanja u Hrvatskoj, ali i u regiji. Iako festival iz godine u godinu raste, kako kvalitetom tako i brojem izvođača, sva događanja za posjetitelje i dalje ostaju besplatna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...