Početna - GOSPODARSTVO - Sezona na Opatijskoj rivijeri počinje već 1. lipnja?

Sezona na Opatijskoj rivijeri počinje već 1. lipnja?

Iako se još uvijek ne zna kada će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donijeti odluku o potpunom ukidanju mjera ili barem o maksimalnom ublažavanju istih, u javnosti se već špekulira o turističkoj sezoni.

Opatijska je rivijera nadaleko poznata turistička destinacija, a mnogi njezini stanovnici žive od turizma i ugostiteljstva te svi jedva čekaju da se situacija vrati “u normalu”. Kako će izgledati život poslije korone i hoće li koronavirusi uistinu nestati? Hoće li u rujnu biti tzv. drugi val koronavirusa? Kada će biti moguće ponovno putovati u inozemstvo? Samo su neka pitanja na koja još uvijek nemamo odgovore. Jedno je sigurno, turistička sezona 2020. neće biti u skladu s očekivanjima koje su mnogi imali početkom godine.

Načelnica Stožera civilne zaštite Vera Aničić, jučer je za N1 televiziju najavila da se prvi u Opatiji otvara jedan privatni hotel koji je nedavno napravio privezište za jahte.  I to već 11. svibnja, a prema pisanju Fiuman.hr radi se o Hotelu Navis u uvali Preluka. Svoja bi vrata krajem mjeseca trebao otvoriti i luksuzni hotel Ikador u Iki. Najveće hotelske kuće, LRH i Amadria hoteli neke bi objekte mogli otvoriti početkom lipnja te će, u slučaju da mjere zaštite od koronavirusa uistinu popuste i epidemiološka situacija bude povoljna, turistička sezona na području Opatijske rivijere započeti 1. lipnja.

No, tko će biti naši gosti? Previše je pitanja na koje još uvijek nemamo odgovore. Većina hotelijera uzdat će se u domaće turiste te će biti primorani sniziti svoje cijene kako bi privukle goste u Opatiju, Lovran i Mošćeničku Dragu. Kvaliteta ponude i atraktivnost destinacije Opatijske rivijere bit će ove godine na velikoj kušnji.

Preuzeto s:rivijeranews.hr
Autor: Domagoj Tramontana

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Iz KBC-a Rijeka pozivaju sve darivatelje krvi koji su preboljeli Covid-19: Prikuplja se plazma za liječenje oboljelih

Pozivaju se dobrovoljni davatelji krvi koji su preboljeli COVID-19, a od prestanka simptoma bolesti ili laboratorijski potvrđene infekcije SARS- CoV-2 ...