Početna - IZDVOJENO - Shining Umago Maxi pobjednik 15. Fiumanke
fiumanka

Shining Umago Maxi pobjednik 15. Fiumanke

Jedriličarska regata Fiumanka ove je godine okupila 170 brodova, a uz za jedrenje odlične vremenske uvjete, prvi na cilj došao je krstaš Shining Umago Maxi, koji je ujedno i oborio rekord Fiumanke. Uoči velike Fiumanke, održana je i Europska medijska regata, na kojoj je pobjedu odnijela ekipa HRT-a.

Rutu od Rijeke do Omišlja i natrag, dugačku oko 14 nautičkih milja, Shining Umago Maxi prešao je za rekordnih sat i 41 minutu. Drugo i treće mjesto zauzela je slovenska ekipa.

Obiteljski krstaši i sudionici Europske medijske Fiumanke jedrili su između Rijeke i Kostrene, najkraću rutu imale su barke tradicionalne gradnje. Prva u cilj jedrilica ušla je “Forza” sa skiperom Reneom Rubešom, druga “Vrckava Ema” sa kormilarom Marinom Orlićem, a treća “Bellina” skipera Ermana Jedretića.

U kategoriji barki tradicionalne gradnje prvi je došao Mriko Dujmović, drugi Feruco Brugnjak, a treći Davor Katalinić.

Regata Fiumanka sa svojim brojnim popratnim događanjima, najveće je sportsko događanje održano u sklopu obilježavanja Dana sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sjednica Stožera CZ PGŽ : Sve mjere ostaju na snazi do 26. travnja

Sve epidemiološke mjere koje su u primjeni u Primorsko-goranskoj županiji ostaju na snazi, kako su i donijete, do 26. travnja, ...