Početna - IZDVOJENO - Sigurno u školu s HAK-om

Sigurno u školu s HAK-om

Već tradicionalna prometno-preventivna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ održana je i ove godine, a ponovo su je podržali i pridružili joj se i policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske. Akcija se održava u razdoblju od 30. kolovoza do 15. rujna, kako bi se upozorila javnost na ponovno sudjelovanje većeg broja djece u prometu te na potrebu pojačane pažnje vozača u blizini škola, vrtića i igrališta.

Predavanja i druge aktivnosti održane su na stadionu na Rujevici u Rijeci za pedesetak djece i njihovih roditelja. Predavanja su održana odvojeno za djecu i roditelje tako da su djeca, dok su njihovi roditelji učili o prometu, s posebnim naglaskom na korištenje sigurnog pojasa i sjedalice za prijevoz djece, crtali i bojali na temu prometa.

Nakon predavanja za roditelje, održano je predavanje namijenjeno djeci usmjereno na upoznavanje djece s osnovnim prometnim pravilima te na njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, i to kada u prometu sudjeluju kao pješaci, voze bicikl ili kada u prometu sudjeluju kao putnici u vozilima.

Kao podsjetnik na ove aktivnosti djeci su podijeljeni prigodni pokloni od organizatora Auto-kluba Rijeka i od policije. Isto tako, svi sudionici mogli su razgledati i službeno policijsko vozilo te presretač, o kojem su im više govorili policijski službenici – posada presretača.

Inače, ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti u kojima prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske surađuje sa svojim dugogodišnjim partnerom Auto-klubom Rijeka, na ostvarenju zajedničkog cilja – veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Rijeka pobijedila Dinamo, Kauboji “slomili” Katar

Nogometaši Rijeke pobijedili su Dinamo 2:0 ! Prvi gol “pao” je u 66. minuti ali posebno će se pamtiti akcija ...