Početna - IZDVOJENO - Škola potresujki u Matuljima
skola_potresujki
web

Škola potresujki u Matuljima

Počinje sutra, a ovo je jubilarna 10. Škola potresujki. Organizira ju Turistička zajednica Matulja, a svi sudionici moći će do 20. prosinca naučiti ili usavršiti svoje plesačko umijeće kako bi spremni dočekali novu karnevalsku sezonu.

Direktorica Turističke zajednice Matulja Marijana Kalčić Grlaš rekla je:

– Počinjemo dakle, ove subote, od 18 do 20 sati u Domu Jušići, i to će nam biti stalna lokacija i stalni termin tijekom čitave ovogodišnje škole, koja će ukupno imati sedam susreta. Kao i u dosadašnjim izdanjima, voditelj, odnosno instruktor je Dean Jurdana, a učešće u tečaju plaća se 25 kuna po osobi, po svakom dolasku. Po završetku tečaja, sudionici će dobiti diplomu za autohtone tancure i tancurice, a kao i obično, na zadnjem satu malo ćemo se podružiti uz autohtone domaće specijalitete, muziku uživo i pokazati novostečeno znanje u plesu. Kako je rekla  tijekom proteklih devet godina koliko se održava ovaj program, potresujku je naučilo plesati preko tisuću osoba.

– Imali smo doista velik broj ljudi, i to od 3 do preko osamdeset godina starosti. Možemo reći da je škola međunarodna, jer je velik broj polaznika dolazio iz Italije i Slovenije, a imali smo ljude i iz drugih država. Imali smo parove i samce, a padale su i neke simpatije, ali nismo pratili kako se to dalje odvijalo. I ove godine vjerujemo da ćemo imati dosta polaznika, koji će se lijepo zabaviti, i imati jedinstvenu priliku sudjelovati u projektu koji ne dopušta da se zaborave stari običaji, n kraju je rekla Marijana Kalčić Grlaš.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Kako je bilo na prezentaciji u Centru za inovacije u turizmu?

U petak, 15. listopada 2021. godine, u Centru za inovacije u turizmu – HUBBAZIA predstavnici Hrvatskog telekoma održali su prezentaciju ...