Početna - GASTRO KUTAK - Školovanje prvih nacionalnih kuhara od jeseni u Rijeci

Školovanje prvih nacionalnih kuhara od jeseni u Rijeci

Od jeseni Narodno učilište pokreće novi program usavršavanja za poslove kuhara.  Cilj ovog programa je promoviranje nacionalnih jela iz svih regija koje će stručno osoblje uz suvremene i moderne metode i načine serviranja jela prezentirati gostima. Program je podržan od strane Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta, a prvu generaciju činit će desetak polaznika sa završenom srednjom školom sa zanimanjem kuhara ili turističko-hotelijerskog komercijaliste. Program bi trajao 250 sati od čega bi se 187 sati provelo na vježbama i praktičnoj nastavi.

Također bi se polaznici osposobljavali za rukovodne funkcije odjela kuhinje, kao što su šefovi smjena te zamjenici i šefovi kuhinja, i to kroz predmete i sadržaje vezane za kuhinjsku administraciju, analitičke izvještaje, upravljanje resursima kuhinje, upravljanje zalihama, ali i zahvaljujući stvarnom iskustvu predavača.

Prijave za ovaj program već se primaju, budući da je program tržišno oglašen, te je prijavljen i na natječaj Zavoda za zapošljavanje,  a prema najavama trebao bi početi na jesen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...