Početna - IZDVOJENO - Skup podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi 1. lipnja u 18 sati na Trgu 128. Brigade Hrvatske vojske
hrvatska-može

Skup podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi 1. lipnja u 18 sati na Trgu 128. Brigade Hrvatske vojske

“U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo”, pozivaju organizatori Riječane na skup podrške

Riječke udruge Delta, PaRiter, Kombinat, Filmaktiv i SOS telefon-grad Rijeka pokrenule su putem Facebooka akciju davanja podrške Rijeke inicijativi Hrvatska može bolje koja će se vrhunac imati na skupu podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi koji će se održati u srijedu 1. lipnja u 18 sati na Trgu 128. Brigade Hrvatske vojske.

Organizatori pozivaju Riječane na iskazivanje podrške ovoj inicijativi uz sljedeće obrazloženje koje prenosimo u cijelosti:

„Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, razvidno da Vlada nije sposobna provoditi reforme, a da vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti, vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske!

Iz tog razloga će se diljem Hrvatske, na isti dan, u isto vrijeme, organizirati prosvjedi podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi. Podršci se priključuje i Rijeke stoga dragi roditelji, učenici/ce, profesori/ce, učitelji/ce, odgajatelji/ice, ravnatelji/ce, studenti/ce, ali i svi ostali prosvjetni djelatnici/ce i građani/ke – pridružite nam se na prosvjedu podrške u srijedu 1.lipnja u 18h, u Rijeci, na Trgu 128 Brigade Hrvatske Vojske (sredina Korza).

Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama.

Ukoliko kao organizacija civilnog društva, sindikat, obrazovna institucija i sl. želite podržati prosvjed ili nam se pridružiti kao suorganizatori, javite nam se s pismom podrške na udrugapariter@gmail.com

Pozivamo organizacije civilnog društva izvan Rijeke, građanske inicijative, aktiviste/ice da istovremeno organiziraju akcije podrške u svojim gradovima.“, stoji u pozivu organizatora.

INICIJATIVU PODRŽAVAJU:

– Roditelji u akciji – Roda
– Forum za slobodu odgoja
– Centar za mirovne studije
– GONG
– Hrvatsko debatno drustvo
– Udruga roditelja Korak po korak
– članovi stručnih radnih skupina kurikularne reforme
– Udruga Skribonauti
– Info zona, Split
– Feministički kolektiv fAKTIV
– SOMK – Sindikat obrazovanja medija i kulture
– Bonsai – Udruga za razvoj civilnog društva
– Srđ je naš
– Udruga Delta, Rijeka
– Udruga PaRiter
– Udruga MoST
– Nansen dijalog centar
– Volonterski centar Osijek
– Dugine obitelji
– Centar za građanske inicijative Poreč
– Fotoakademija Split
– Domine Split
– Pozitivna sila, Split
– Festival mediteranskog filma Split
– Zagreb Pride
– Volonterski centar Zagreb
– Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Put u Život – PUŽ
– Udruga P.O.I.N.T., Križevci
– Mladi europski federalisti – JEF Hrvatska
– Udruga za razvoj visokoga školstva “Universitas”
– Klub studenata Fakulteta političkih znanosti
– Are You Syrious?
– Lodur – društvo roditelja darovite djece, Rijeka
– Centar za poticanje darovitosti, Rijeka
– Udruga Nastavnici Organizirano

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...